Banjaluka

Svojim aktivnostima poboljšali položaj osoba sa invaliditetom: Udruženje distrofičara Banjaluka obilježilo 50 godina rada

Udruženje distrofičare regije Banjaluke ovih dana obilježava 50 godina uspješnog rada i postojanja, a na centralnom obilježavanju prisustvovali su predstavnici Grada.

Svojim aktivnostima poboljšali položaj osoba sa invaliditetom: Udruženje distrofičara Banjaluka obilježilo 50 godina rada
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako je poručila šef Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice, Nevena Blagojević Podrić, mnogo uspješnih projekata je realizovano.

Pročitajte još

– Udruženje distrofičara regije Banjaluka obilježilo je ovih dana 50 godina postojanja i bavi se rješavanjem problema oboljelih od mišićne distrofije i srodnih neuro-mišićnih oboljenja. Čestitam im ovaj značajan jubilej i želim da naglasim to da su mnogi projekti uspješno realizovani poput organizovanog prevoza „IN taksi“ prilagođenog licima sa invaliditetom, personalne asistencije i slično –rekla je Podrićeva.

Ona je dodala da je ovo Udruženje svojim aktivnostima uticalo da položaj osoba sa invaliditetom bude vidljiviji u društvu i da zajedničkim pristupom lakše rješavaju njihova pitanja.

Istovremeno je izrazila nadu da će ovo Udruženje nastaviti uspješno da radi i naredne godine uz kao i do sada podršku Grada.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije