Banjaluka

Tadić o besplatnim udžbenicima za osnovce: Sve opštine i gradovi da slijede primjer Banjaluke

Bravo za Grad Banjaluku i zalaganje da svi osnovci već u sledećoj školskoj godini dobiju besplatne udžbenike, poručio je Duško Tadić, čiju je Inicijativu o besplatnim udžbenicima 2019. godine podržala Narodna skupština Republike Srpske.

Tadić o besplatnim udžbenicima za osnovce: Sve opštine i gradovi da slijede primjer Banjaluke
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Nadati se da će i sve druge opštine slijediti ovaj primjer i tražiti podršku Ministarstva prosvete i Narodne skupštine Republike Srpske, koji su i sami prije dvije godine jednoglasno podržali ovu inicijativu, da se inicijativa konačno sprovede do kraja – rekao je on.

Tadić dodaje da Grad treba ostati istrajan i svojim primjerom pokazati da je moguće obezbijediti besplatne udžbenike za sve osnovce i podstaći sve druge opštine da urade isto, sa ili bez onih koji su ovu ideju podržali, ali je nažalost do danas nisu realizovali.

Grad Banjaluka ima u planu da do septembra obezbijedi svim osnovcima beaplatne usžbenike, a za ovaj ideju tražili su i pomoć resornog ministaratva. Kako su ranije objasnili, iako Grad očekuje pomoć ministaratva, čak i ako do toga ne dođe, preostali novac obezbijedio bi se rebalansom budžeta.