Društvo

TAJNA VEZA Draško Stanivuković sarađuje s biznismenom iz SNSD, a razlog je NEOČEKIVAN

I novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, kao i većina njegovih vršnjaka, ima kućne ljubimce, o kojima brinu drugi, a njegov skupocjeni konj je na pansionu kod jednog istaknutog člana SNSD.

TAJNA VEZA Draško Stanivuković sarađuje s biznismenom iz SNSD, a razlog je NEOČEKIVAN
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Draško Stanivuković se posljednjih dana najčešće slika u društvu svog psa, bernardinca Bernija. Berni živi kod Draškove bake Gospe i djeda Gordana. S Draškom se u posljednje vrijeme rijetko viđa, samo kada mladi političar uhvati malo vremena da se poigraju i kada zajedno poziraju za medije. Berni je postao, vjerovatno, najpoznatiji pas u regionu.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ipak, mnogo više medijske pažnje privlači Draškov konj Fargo, primjerak rijetke i skupe rase KWPN, jedini takav u BiH. Stigao je iz Italije, a Stanivuković ne otkriva koliko ga je platio. Prema podacima dostupnim na internetu, takav konj na tržištu vrijedi od 15.000 do 30.000 evra.

FOTO: FACEBOOK SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK SCREENSHOT

Fargo ne živi na imanju Stanivukovića. Gazda ga je smjestio u Konjički klub „Čokorska polja“ kod Banjaluke, kod svog političkog protivnika.

Pročitajte još

– Moj konj je smješten u ergeli Milutina Jovića iz SNSD i ne vidim šta je tu čudno. On radi svoj posao, ja svoj, a Fargu je dobro, lijepo brinu o njemu – kaže Draško.

Kako je ranije objavljivano u medijima, “pansion” za svog konja plaća oko 200 evra mjesečno.

Zbog tog konja često su ga prozivali, ali Draško kaže da je „njegova porodica uvijek voljela životinje“, pa je tako njegov djeda nekad na imanju držao čak i medvjeda, kao „kućnog ljubimca“.