Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TAJNU ODNIO U GROB Misteriozna smrt tinejdžera koji je poslao roditeljima poruku, pa se OBJESIO

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Samo njemu znani razlog zbog kog je riješio da se objesi M. S. (14) će odnijeti u grob. Niko ko je iole poznavao dječaka ne zna i ne može ni da pretpostavi zbog čega je on digao ruku na sebe, prethodno najavivši samoubistvo roditeljima, koji nisu stigli da reaguju.

Sela Ravni i Ravanjsko Polje kod Užica prekjuče su, drugi dan po saznanju da umiljatog i vaspitanog dječaka više nema, oplakivali dijete i tražili bilo kakav detalj koji bi mogao da ukaže zbog čega se učenik sedmog razreda OŠ “Đura Jakšić” ubio. Ništa što bi moglo biti povod nisu pronašli.

M. S. je u utorak sa drugarima iz komšiluka u Ravanjskom Polju potpuno uobičajeno otišao u školu u Ravni. Bio je, kažu njegovi drugovi, pomalo bljedunjav i to pravdao pričom da se prethodne noći nije dobro naspavao. Na prva dva časa ponašao se kao i svakog drugog dana, pratio nastavu, šalio se na malom odmoru.

– Djeca su primijetila na velikom odmoru da ga nema. Nije se pojavio ni na početku trećeg časa ni kasnije tokom dana. Njegova sestra koja uči peti razred i brat četvrtak, školski drugovi i pomoćna radnica zvali su ga telefonom da vide gdje je, ali im nije odgovarao na pozive – priča izvor Blica iz Ravni.

U međuvremenu M. S. je svratio u seosku prodavnicu i kupio neke sitnice. I tu kažu da je to bilo isto ono dobro, raspoloženo i nasmijano dijete koje je i ranije navraćalo u kupovinu. Nije davao nikakve naznake da se zaputio u smrt.

Ispostavilo se da je dječak otišao u kuću svog strica koji živi u Užicu i u kojoj nije bilo nikoga. Stričeva kuća nalazi se takođe u Ravanjskom Polju, dva kilometra od njegove. Odatle je telefonom roditeljima, koji su se u to vrijeme vraćali iz Užica, poslao poruku u kojoj je naveo da ih voli, da je pred stričevom kućom i da će se ubiti.

Zatečeni sadržajem poruke, otac i majka su ga zvali, ali im nije odgovarao na pozive. Jedino što su mogli u tim trenucima je da dobiju trku sa vremenom i da stignu prije nego im sin učini ono što je naumio. Zakasnili su. Mrtvog sina sa omčom oko vrata našli su ispod šupe. Lelek se pronio Ravanjskim Poljem.

– Vredno, radno, veselo dijete, omiljeno u školi. Od svojih kolega pribaviti izjave – rekla je Nadežda Bosiljčić, direktorka OŠ “Đura Jakšić” u Ravnima.

M. S. će biti sahranjen u svom selu.

Radovao se putu u Tursku

– Bavio se folklorom, pričao je da uskoro sa KUD-om treba da ide u Tursku, radovao se tome. Družio se sa svom djecom, bio je omiljen i u školi i u selu, vršnjaci su ga obožavali. Napolje je izlazio tek pošto bi završio svoje školske obaveze i svakodnevne seoske poslove oko kojih je pomagao roditeljima. Teško ćete naći dijete koje je, kao što je bio on, posvećeno poslovima na imanju. Ništa mu nije bilo teško da uradi. Roditelji su mu divni i čestiti ljudi koji se bave poljoprivredom. Nećete ovdje naći nikoga ko će bilo šta ružno reći o njima – kažu u Ravanjskom Polju.

Bio glavni glumac u filmu

Drugovi nesrećnog dječaka prekjuče su se prisjećali kako su prošle godine u školskoj produkciji snimali film “Današnja omladina”. Na nacionalnom dječjem festivalu video-klipova “Kidikem” film je nedavno osvojio najviše priznanje. Jednog od njegovih glavnih glumaca i autora više nema.

Pomoć

Ukoliko vam je teško i razmišljate o samoubistvu i potrebna vam je pomoć, svakog dana možete pozvati volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected] Takođe, nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva, na broj 011 7777 000, radi svakog dana tokom cijele sedmice, i 24 časa dnevno je na raspolaganju svim građanima Srbije za pomoć u krizi. Takođe, klinika “Dr Laza Lazarević”, 24 časa dnevno, 365 dana u godini pruža hitnu medicinsku pomoć iz domena mentalnog zdravlja.

Kako kažu stručnjaci, javljanje psihijatru ili psihologu, traženje pomoći kada je teško – nije sramota.

– Svakog od nas nekada boli i duša, to je znak da smo živi i da vrijedimo – rekla je ranije za Blic dr Ivana Stašević Karličić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO