Hronika

TALAČKA AGONIJA Policajac preskočio na terasu komšinice, uplašena žena jedva POBJEGLA

U beogradskom naselju Vojvode Vlahović na Voždovcu juče se policajac B. S. (42) zatvorio u svoj stan i prijetio oružjem. Oko zgrade se tokom čitavog dana nalazio veliki broj pripadnika policije, ali i pregovarački tim MUP Srbije koji je poslije skoro sedam časova uspio da ubijedi B. S. da se preda. U toku sedmočasovne agonije, on je čak preskočio sa terase svog stana na terasu komšinice pored koja je, srećom, uspjela da pobjegne.

TALAČKA AGONIJA Policajac preskočio na terasu komšinice, uplašena žena jedva POBJEGLA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

B. S. je, vidjevši policiju, sa pištoljem u ruci preskočio ogradu balkona i prešao u komšinicin stan. Žena se isprepadala kada ga je vidjela i pobjegla je. On se poslije pola sata, opet preko balkona, vratio u svoj stan – rekli su očevici za Kurir.

Pročitajte još

Muškarac se juče oko 10 časova zatvorio u stan i prijetio oružjem poslije svađe sa suprugom koja je istrčala sa sinom bosa iz stana i pozvala policiju. Po dolasku policije B. S. je vikao na okupljene kolege, vatrogasce, Hitnu pomoć, novinare i građane “da će ih sve pobiti ako se ne sklone”, dok mu je pištolj bio sve vrijeme u rukama.

“Istrčala je iz stana i počela da vrišti”

Brojni uplašeni susjedi iz Ulice Vojvode Vlahovića 51 svjedoci su višesatne drama koja se odvijala u zgradi, a svemu je prethodila svađa sa suprugom.

Zabrinuti za svoj život, stanari iz četorospratnice u kojoj se trenutno nalazi naoružani muškarac, koji prijeti da će da otvori vatru, tvrde da su primjetili da se nešto dešava kada su vidjeli da supruga trči bosa po zgradi, zbog čega se pretpostavlja da je uzrok drame svađa supružnika.

– Ona je jutros prvo istrčala iz stana i počela je da vrišti. Ljudi su tek tada reagovali – ispričala je jedna od komšinica.

Dijete ovog bračnog para tokom drame je bilo u školi.

Naoružani muškarac je izašao skoro potpuno nag na terasu, a onda skočio na susjednu, za to vrijeme prijeteći okupljenim novinarima da će pucati na njih. Nedugo zatim, policija je sve okupljene udaljila stotinak metara dalje, iz bezbjednosnih razloga.