Kultura

Tamara Dragičević o ulozi legendarne Silvane: Donijela sam neku svoju emociju, uživali smo u radu

Lik legendarne pjevačice Silvane Armenulić u novom filmu "Toma" oživjela je glumica Tamara Dragičević. Mada se od starta znalo da će upravo ona igrati pjevačicu koja je plijenila svojim glasom i ljepotom, izvesno vrijeme čekalo se na odluku ko će biti Toma Zdravković.

Tamara Dragičević o ulozi legendarne Silvane: Donijela sam neku svoju emociju, uživali smo u radu
FOTO: F. JOVANOVIĆ/RAS SRBIJA

Izbor je pao na Milana Marića i sada djeluje da je to bila prava podjela.

– Kad sam pozvana kao jedina glumica na kasting, osjećala sam veliku odgovornost. Znala sam da nemam konkurenciju, ali sam bila konkurencija samoj sebi. Kad sam radila prvu scenu, prišao mi je Bjelogrlić i rekao: “Nemoj da se smiješ!” Dobro me poznaje, kao i ja sebe. To dosad kao glumica nisam imala prilike da pokažem. Meni se uvijek omakne osmijeh i uvijek su drugi reditelji na tome potencirali. Rekla sam sebi: “Hvala ti bože, i ja to osjećam”. Na toj osnovi sam gradila Silvanu Armenulić, donijela sam neku svoju emociju. Na sve to je došla kolektivna energija cijele ekipe. Uživali smo u radu – rekla je Tamara, koja, iako se bavi pjevanjem u slobodno vrijeme, u filmu ne pjeva ona, već Suzana Branković, prenosi Blic.

Mlada glumica dobila je pohvale i za svoj tuzlanski akcenat.

– Moj tata je rođen u Brčkom, a imao je rodbinu u Sarajevu, Višegradu i Čajniču. Kroz djetinjstvo sam slušala te ljude. Plašila sam se da za odluku ne bude presudan dijalekt. Plašila sam se gdje treba da izgovorim “j”. Akcenat mi nije bio problem – istakla je Tamara za “Kurir”.

Prihvati notifikacije