Digitalna Srpska

TATJANA VUČIĆ OTKRIVA Kako unaprijediti brend i privući IT stručnjake

Tatjana Vučić, izvršna direktorica “Bit Alijanse”, kaolicije koja okuplja najuspješnije kompanije u BiH iz IT sektora, bila je govornica na konferenciji HR4IT u Beogradu i sa učesnicima podijelila iskustva iz BiH, kada je u pitanju zapošljavanje IT stručnjaka u kompanijama.

TATJANA VUČIĆ OTKRIVA Kako unaprijediti brend i privući IT stručnjake
FOTO: BIT-ALLIANCE.BA/RAS SRBIJA
Tatjana Vučić

Predstavila je izazove sa kojim se kompanije susreću prilikom zapošljavanja, te preložila na koji način mogu unaprijediti svoj brend, kada se radi o zapošljavanju i privlačenju najboljih IT stručnjaka.

Konferencije poput HR4IT su izuzetno značajne, ne samo za menadžere ljudskih resursa u IT kompanijama, nego i sve zainteresovane u IT sektoru, jer omogućavaju direktnu razmjenu znanja i iskustva. Kada govorimo o zapošljavanju najkvalitetnijih IT stručnjaka u kompanijama, globalno je gorući problem deficit radnog kadra, sa kojim se IT industrija susreće, tako da je prije svega važno učiniti industriju atraktivnom za mlade kako bi se odlučili za izgradnju svoje karijere u IT oblasti – rekla je Vučićeva.

Mlada Banjalučanka, koju smatraju jednom od liderki digitalizacije u BiH,  istakla je da je neophodno da kompanije ulože svoju kreativnost da ubijede potencijalne zaposlenike dabaš oni nude pravi posao za njih i da su bolji od drugih poslodavaca.

– To je sigurno izazovan zadatak, ali IT kompanije su po prirodi svojih projekta izuzetno zanimljive, dinamične i fleksibilne, što u suštini i traže mlade generacije – zaključila je Tatjana Vučić.