Politika

Tegeltija i Pandurevićeva ujedinjeni po OVOM PITANJU "Neće biti Srpske ako se ne kaže - dosta!"

Članica Glavnog odbora SDS Aleksandra Pandurević i savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija, iako članovi opozicije i vlasti ovaj put su ujedinjeni oko interesa Republike Srpske.

Tegeltija i Pandurevićeva ujedinjeni po OVOM PITANJU "Neće biti Srpske ako se ne kaže - dosta!"
FOTO: RAS KOMBO

Milan Tegeltija objavio je na svom Tviter nalogu da nije iznenađujuća odluka Ustavnog suda BIH kojom bi da otime teritoriju Republike Srpske, na šta se nadovezala se i Pandurevićeva.

– Ako nešto znači, Aleksandra i jasmo potpuni istomišljenici po ovim pitanjima. Nakon što nam uzmu zemlju, šume, vode i vazduh, plan je da na kraju kažu “čujte Srbi, ni vaši životi ne pripadaju vama nego BiH, vi ste samo korisnici koliko vam dozvolimo”. Kako već rekoh, samo tako nastavite – napisao je Tegeltija.

Na ovo se nadovezala Pandurevićeva, prvo potvrdivši da su istomišljenici po ovom pitanju.

Pročitajte još

– Potpuni. Jer ovo je biti ili ne biti. Uzeli su rijeke, koncesije, poljoprivredno zemljište, zastavu, grb, himnu. Uzeli su i ono što čak ni Pedi Ešdaun nije. Neće biti ni vlasti ni opozicije, niti Republike Srpske ako se ne kaže da je dosta – navela je Pandurevićeva.

Ustavni sud BiH utvrdio je da nisu u skladu sa Ustavom BiH pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Srpske.

Prihvati notifikacije