Svijet

Teretana, spavaće sobe, POZLAĆENI TOALET: Pogled na unutrašnjost Putinovog luksuznog aviona ostavlja bez daha (FOTO, VIDEO)

Dugo iščekivani sastanak Vladimira Putina i Džoa Bajdena održan je juče u Ženevi, a ruski predsjednik je u švajcarski grad stigao luksuznim avionom "Leteći Kremlj".

Teretana, spavaće sobe, POZLAĆENI TOALET: Pogled na unutrašnjost Putinovog luksuznog aviona ostavlja bez daha (FOTO, VIDEO)
FOTO: FOTO: MICHAEL KLIMENTYEV/EPA

Bajden je na samit stigao poznatim Air Force One (Er Fors 1), a ono što je možda manje poznato jeste da Putinov avion košta 390 miliona funti (oko 455 miliona evra) i da čak ima i pozlaćeni toalet.

Avion je dizajniran u neoklasičnom stilu. Ima salu za sastanke sa pozlaćenim stolom oko kojeg se nalaze bež kožne foteljek, piše Blic.

Posjeduje teretanu, bar i spavaće sobe, a državna obilježja vidljiva su po cijelokupnom dekoru.

Kao što je neophodno za avion koji prevozi svjetskog lidera, u njemu se nalazi i komandni centar koji se može koristiti za mobilizaciju trupa što bi moglo da se iskoristi za borbenu situaciju kada je Putin u vazduhu.

What the inside of Vladimir Putin’s newest presidential plane looks like http://bit.ly/1ETajHn

Posted by Stomp on Sunday, March 29, 2015

Razgovori ruskog i američkog predsjednika održani su u sredu u vili “La Granž” i trajali su manje od četiri sata, što je daleko manje nego što su Bajdenovi savjetnici očekivali.

Prihvati notifikacije