Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TEŠKE SUDBINE Život dječaka (12) koji je keruši Kaji zabio ekser u glavu NIJE LAK (FOTO)

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Nakon što se javnost Srbije zaprepastila nad sudbinom desetogodišnje kujice Kaje, koja je u Novom Sadu udarena letvom po glavi i u čijoj se malenoj lobanji našao ekser iz te letve, prošlo je tek dva dana. Iako se isprva učinilo da je nesrećna životinja pozitivno reagovala na terapiju i pokušaje da joj se pomogne, ipak situacija nije ni izbliza idilična.

Kako su rekli za Telegraf u Udruženju za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS, na izmaku ovog trećeg dana kuja bi trebalo da bude operisana.

– Kajino stanje je nepromijenjeno i nažalost, nije dobro. Danas je treći dan terapije i pomaka nema. Opcija nema mnogo, ne može dalje da ostane u ovom stanju. Uz saglasnost vlasnika ona će danas biti operisana uz veliki rizik, ali i ta minimalna šansa je za sada jedina da ostane u životu – rekli su iz Udruženja.

Za ovaj čin sumnjiči se 12-godišnji dječak. Sa njim su razgovarali pripadnici novosadske policije, ali i sa njegovom starateljkom, bakom. Kako se saznalo, dječak potiče iz razorene porodice, pa je u ovaj slučaj uključen i tamošnji Centar za socijalni rad.

Čuli smo se sa veterinarima, Kaja dobija lekove i infuziju, stanje je za nijansu bolje, još uvek rano za bilo kakve…

Gepostet von Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS am Mittwoch, 27. Mai 2020

Komšije zgrade u kojoj živi i nesrećna životinja otkrile su da je riječ o omiljenom i miroljubivom psu, a kako su ranije rekli, i o dječaku “kavgadžiji”.

Sumnja se da se nasilje nad životinjom desilo kada je keruša sama “izašla”, krenuvši za vlasnicima kada su pošli u prodavnicu. Nisu ni pomislili da se za njima neće vratiti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO