Digitalna Srpska

TEST FUNKCIJA Guglov "Bard" sada može gledati Jutjub videe umjesto vas, otkriveno i kako

Gugl AI četbot, Bard, dobio je značajno unapređenje koje korisnicima omogućava da dobiju detaljne informacije iz Jutjub videa bez potrebe za njihovim gledanjem.

mobilni telefon u ruci
FOTO: SRPSKAINFO

Kako navodi Android “Authority”, ova funkcija omogućava Bardu da analizira pojedinačne video sadržaje i izdvoji ključne informacije, kao što su sastojci u receptima ili sažetak uputstava.

Testiranje ove nove funkcije pokazuje da Bard može tačno da izdvoji i sumira ključne dijelove videa. Na primjer, prilikom analize recepta Martini sa kanala “America's Test Kitchen”, Bard je uspješno izlistao sve sastojke i korake pripreme, iako je bilo nekih manjih odstupanja u trajanju nekih radnji.

Pročitajte još

Međutim, ova funkcija može izazvati zabrinutost među kreatorima sadržaja. Na primjer, u slučaju “America's Test Kitchen”, koji svoje recepte objavljuje iza “paywall” na njihovom veb sajtu, Bardovo izvlačenje informacija iz videa bi moglo da smanji potrebu za gledanjem videa na Jutjubu, što bi moglo uticati na prihode kreatora, prenosi Telegraf.

Trenutno, ova funkcija je dostupna samo kao opcija u eksperimentalnom modu i zahtijeva određeni napor da se dođe do željenih informacija. Gugl još nije odgovorio na pitanja o potencijalnom uticaju ove funkcije na kreatore Jutjub sadržaja, ali je jasno da će, ukoliko želi da zadrži zadovoljne kreatore na svojoj platformi, morati pronaći rješenje za ovaj izazov.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu