Gradovi

TESTIRANJE STUDENATA U PONEDJELJAK Studentski centar u Trebinju i dalje karantin

Gradska uprava Trebinje obavijestila je danas student iz Trebinja koji su smješteni u studentskim domovima u RS  da će se testiranje na virus korona obaviti 1. juna u prostorijama Higijensko – epidemiološke službe trebinjskog Doma zdravlja.

TESTIRANJE STUDENATA U PONEDJELJAK Studentski centar u Trebinju i dalje karantin
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Svi studenti koji se vraćaju u studentske domove moraju imati negativan test na virus korosna, a studenti koji dolaze u Studentski centar u Trebinju još ne znaju kada će se testirati i gdje će biti smješteni, jer ova ustanova i dalje karantin za pozitivne na virus korona iz cijele Hercegovine.

Direktor trebinjskog Studentskog centra Vladimir Dabić kaže da su u specifičnoj situaciji, jer neposredno uz Studentski centar koji je posljednjim mjeseci pretvoren u karantin su i ulazi u dvije visokoškolske ustanove,  Akademiju likovnih umjetnsoti i Fakultet za proizvodnju i menadžment, i da , za sada nema informacija kada će se sve vratiti na staro i gdje će osobe koje su pozitivne na novi virus.

Poslali smo i zdravstvenim ustanovama dopis da se dok se ne rješi ova situacija ne testiraju studente koji stanuju u našem centru, jer testovi ne smiju biti stari- ističe on.

U trebinjskom Studentskom centru trenutno je 21 osoba iz istočne Hercegovine koja je pozitivna na virus korona, a dvije osobe bi danas trebale da napuste karantin.

U ovom centru stanuje 80 studenata iz RS, ali i Srbije i Crne Gore.

Prihvati notifikacije