Gradovi

TESTIRANO 349 OSOBA U Kantonu Sarajevo potvrđeno 14 novih slučajeva korone

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze korona virusom od 349 testiranih. U istom periodu, od Covid-19 infekcije oporavilo se 37 osoba.

TESTIRANO 349 OSOBA U Kantonu Sarajevo potvrđeno 14 novih slučajeva korone
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJE

Od pomenutog broja novozaraženih, njih osam, odnosno 57,14 posto, pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije. Tokom jučerašnjeg dana preminula su tri pacijenta koja su bila zaražena ovim virusom.

Kanton Sarajevo danas bilježi 558 aktivnih slučajeva kovid infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 2.857 sugrađana. Trenutno su u KS hospitalizovana 133 pacijenta, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 80, a u Opštoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 53 pacijenta.

Pročitajte još

Na respiratoru u KCUS nalaze se tri pacijenta.

Od ponedjeljka je u Olimpijskoj dvorani Zetra nastavljeno vakcinisanje.

Od raspoloživih 5.282 doza, prvog dana je vakcinisano 803, a drugog 337 osoba. Danas su se, navedenim kategorijama stanovništva, na vakcinisanju u Zetri pridružili i radnicii Ministarstva bezbjednosti BiH i sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine koji primaju vakcine iz donacije Republike Turske.

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, piše Klix.