Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TIJELO BEBE PLUTALO SEDMICAMA Policija sumnja da je djevojčica pronađena u rijeci UBIJENA

Hronika
Autor:

Foto: P. Dedijer/RAS Srbija

Novorođenče ženskog pola koje je mrtvo pronađeno u rijeci Lim kod brane u Bistrici, najvjerovatnije je ubijeno, a njegovo tijelo nalazilo se u vodi najmanje nekoliko nedjelja, saznaje “Blic“.

Jeziv prizor bebe koja je plutala Limom na teritoriji Nove Varoši, nizvodno od Prijepolja uz magistralni put prema Crnoj Gori, u nedjelju popodne zapazio je jedan prolaznik. Nedugo zatim tijelo je izvađeno, a istog dana je počela istraga u ovom slučaju i urađena odbukcija.

U Višem javnom tužilaštvu u Užicu su nam rekli da izvještaj obducenta, koji je trebalo da utvrdi da li je beba rođena živa, i ako jeste da se izjasni o uzrocima smrti, još uvijek nije stigao.

Međutim, do Prijepolja gde ovdašnja Policijska uprava vodi istragu, stigle su određene informacije da je beba ipak rođena živa, odnosno da je ubijena.

– Još na licu mjesta, kada je u Bistrici izvađeno tijelo, vidjelo se da je ono u jako lošem stanju. Promjene su ukazivale da je nesrećeno dijete mnogo vremena provelo u vodi, možda i svih mjesec dana – kaže izvor „Blica“ iz Prijepolja upućen u ovaj slučaj.

Zbog toga, kaže on, obducentu će biti veoma teško da utvrdi da li je dijete usmrćeno gušenjem, udarcima, na neki drugi način, ili je živo bačeno u rijeku. Nimalo lak zadatak je i pred policijom koja traga za roditeljima.

U ovom dijelu Srbije porodilišta postoje u Prijepolju, Priboju i Sjenici, a policija za sada vrši provjere spiskova porodilja. Istraga pokušava doći do informacija o ženama, koje su eventualno krile trudnoću.

– S obzirom na to da Lim na ovom potezu teče uz samu magistralu, nije isključeno ni da je neko ko ne živi u ovom regionu prošao ovuda i bacio dijete u reku. Treba imati u vidu i da je ovo pogranično područje zbog čega postoji mogućnost da beba uopšte nije rođena u Srbiji. Lim na teritoriju opštine Prijepolje dolazi iz Crne Gore, pa je moguće i da je dijete rođeno u toj zemlji. Opet, ne mora da znači da ga je donijela rijeka, nego da ga je bacio neko iz Crne Gore ko je prošao ovuda. Takođe, desetak kilometara odavde je i granični prelaz Uvac sa Bosnom i Hercegovinom. Mnogo je pretpostavki koje imaju logiku, ali rezultata za sada nema – objašnjava sagovornik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO