Hronika

ŠTA JE POKAZALA OBDUKCIJA? Radmila (34) je preminula u zatvoru optužena za SMRT SVOJE BEBE

Radmila preminula u zatvoru optužena za smrt svoje bebe: Otkrivamo šta je pokazala obdukcija

ŠTA JE POKAZALA OBDUKCIJA? Radmila (34) je preminula u zatvoru optužena za SMRT SVOJE BEBE
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Pritvorenica Radmila M. (34) preminula je 27. septembra u Okružnom zatvoru u Beogradu. Riječ je o majci koja je bila u pritvoru od 31. decembra 2019. godine zbog sumnje na teško ubistvo svog petomjesečnog djeteta.

Kako smo tada pisali, njoj je pozlilo u večernjim satima. Odvedena je u Specijalnu zatvorsku bolnicu na pregled. Na ulasku u ambulantu izgubila je svijest i ljekar je odmah započeo reanimaciju, prenosi Telegraf.

Smrt je konstatovana u 22.40, a tijelo je upućeno na obdukciju.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila prirodno.

– Obdukcijom pokojne je utvrđeno da je smrt prirodna, zbog čega je predmet arhiviran jer nije bilo razloga niti dokaza za sumnju da je do smrtnog ishoda došlo radnjom nekog lica – naveli su u odgovoru na pitanja Telegrafra dodajući da zdravstvene razloge ne mogu dalje obrazlagati shodno zakonskim ograničenjima, te pravima i interesima članova porodice pokojnice.

– Zbog psihičkih problema koje je optužena imala, o čemu se izjasnio tim psihijatara, prebačena je iz Kazneno popravnog zavoda u Šapcu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, odakle je opet prebačena u Okružni zatvor u Beogradu – naveli su u odgovoru na naša pitanja prije mjesec i po dana iz tog Višeg suda.

Tada je reporter Telegrafa saznao da se Radmila M. još jednom porodila tokom boravka u zatvoru, a da je dijete smješteno u hraniteljsku porodicu. Ubistvo prethodne bebe priznala je psihijatru, koji je potom obavijestio nadležne.

Tragedija se desila u aprilu 2019.

Smrt petomjesečnog djeteta nastupila je u aprilu, kada je tragedija porodice dospjela u javnost. Dječak K. M. preminuo je 20. aprila, a sahranjen je 23. Beba je prijevremeno rođena, bila liječena u Beogradu tokom dva i po mjeseca, pa vraćena u porodični dom. Kako je majka tada rekla našem reporteru, dijete su liječili od 13 bolesti. U danu u kom je dječak sahranjen trebalo je da ode na kontrolu.

U javnost je najprije dospjela priča o tome da je dječak preminuo nakon obroka, te da je pojeo 20 grama mlijeka, poslije čega se nije probudio.

Pročitajte još

Dijete je odnijeto u Dom zdravlja u Prnjavoru gdje je ljekar rekao da je mrtvo. Kolima hitne pomoći je prebačeno u Šabac, gdje je urađena obdukcija. Nedvosmisleno je utvrđeno da se dijete nije samo ugušio, a u predistražnom postupku, Radmila je ispričala šta je uradila. Međutim, nakon toga osporavala je svoj iskaz.

U vrieme ove tragedije saznalo se i da je porodica prethodno izgubila muško dijete na rođenju, zbog čega je dolazak na svijet dječaka K. M. bila njihova utjeha. Kako su ranije kazali za Telegraf.rs – teško su to preživjeli i mnogo ih je obradovalo rođenje novog člana porodice.

Pokojnica je bila majka još dvoje djece iz istog braka i sina iz prethodnog.

Mještani u Petlovači u vrijeme smrti petomjesečnog K. M. imali su samo riječi hvale za porodicu.