Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TIJELO NAĐENO U ZAMRZIVAČU Smiljana Srnec optužena zbog brutalnog ubistva sestre

Svijet
Autor:

Foto: RAS/Nestali.hr/RAS Srbija

Optužnica protiv Smiljane Srnec zbog ubistva sestre Jasmine Dominić u Palovcu podignuta je danas.

ŽDO u Varaždinu je potvrdilo da je podignuta optužnica zbog ubistva Jasmine Dominić. Optužena je Smiljana Srnec koja se tereti da je s najmanje pet udaraca u glavu tvrdim predmetom usmrtila 23-godišnju sestru.

Za optuženu se predlaže pruduženje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela. Sud treba odrediti hoće li donijeti takvu odluku.

– Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1974.) zbog počinjenja krivičnog djela ubistva iz čl. 110. Krivičnog zakona. (11.7.2019.) Optužnicom se 45-godišnjakinja tereti da je tokom ljeta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prelome kostiju u području glave, pa je 23-godišnjakinja preminula uslijed zadobijenih povreda. U optužnici je predloženo da se 45-godišnjakinji produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela – stoji u saopštenju ŽDO Varaždin, prenosi N1.

Tijelo nesrećne djevojke, podsjećanja radi, slučajno je pronađeno 16. februara ove godine u zamrzivaču u porodičnoj kući. Otkrili su ga članovi porodice.

Smiljana Srnec uhapšena je istog dana, a od 20. februara se nalazi u zatvoru u Varaždinu. Pritvor joj ističe 16. jula.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO