Hronika

"ZATEKLA SAM GA KRVAVOG" Dramatična ispovijest žene čijeg su brata nasmrt pretukli zbog novca

Predrag Mišić (61) nasmrt je prebijen, a njegova sestra Ljubinka Jovanović (66) teško je povrijeđena kada su na njihovo imanje kod Bele Palanke upala dvojica pljačkaša i odnijela 400.000 dinara.

"ZATEKLA SAM GA KRVAVOG" Dramatična ispovijest žene čijeg su brata nasmrt pretukli zbog novca
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Dvije maskirane osobe upale su u subotu u porodičnu kuću u selu Dračje kod Bele Palanke i nasmrt pretukle Predraga Mišića (61), dok je njegova sestra Ljubinka Jovanović (66) teško povrijeđena. Razbojnici su pobegli sa plenom od oko 400.000 dinara. Policija je uhapsila dva muškarca koji se sumnjiče za izvršenje ovog zločina, piše Kurir.

Ljubinka Jovanović kaže da je prekjuče na njihovo imanje došao jedan mladić, koji joj je bio sumnjiv, jer je rekao da kupuje ovcu, ostavio je novac i naglasio da će se vratiti.

Čula jauke

– Predveče se vratio, a kako sam otvorila vrata, vidjela sam da iza njega stoji još jedan mladić. Mislim da mi je jedan od njih poznat odranije. Napali su me i tražili da kažem gdje se nalazi novac, gdje sam sakrila novac. Tražili su sve. Tukli su me krvnički po glavi i tijelu. Na kraju sam im rekla gdje držim novac i dala sam im 400.000 dinara – kaže ona.

Prema Ljubinkinim riječima, u tom momentu se pojavio i njen brat kojeg su napali.

– Oni su ga napali i dok sam im davala novac, nisam vidjela gdje je on nestao. Kada su lopovi koji su mi ukrali i telefon otišli, počela sam da idem po imanju i tražim Predraga. Nije ga bilo u novoj kući, a potom sam začula jauke – opisuje dramu Ljubinka.

Pročitajte još

Kako kaže, brata je zatekla na putu.

– Ležao je krvav i smrskane lobanje. Uzela sam drugi telefon, koji nisu uspjeli da mi ukradu, i pozvala Hitnu pomoć. Moj brat je umro u bolnici poslije nekoliko sati – priča Jovanovićeva i dodaje:

– Srce me boli za bratom, strašna mi je tuga za njim. On je magistar mašinstva, ovdje je došao da se odmori od svega, a ne ovako da strada.

Inače, kuća porodice Mišić je usamljena.

– Oni žive na oko 500 metara od puta, komšija nemaju. U kući nemaju struju, već je sami proizvode preko solarnih panela – kaže izvor.

Imućna porodica

Kako navode mještani, brat i sestra važe za imućnije u selu.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

– Imaju stado ovaca, a i od države su nedavno, navodno, dobili i novac za parcele koje su im uzete za izgradnju auto-puta. Pretpostavlja se da su za to znali i razbojnici i da su ih upravo zato napali. Vjerovatno su čuli da im je isplaćen novac i da su imućni, mislili su da imaju mnogo para. Predragova supruga je pravnica, a kćerka nastavnica. Sestra Ljubinka je bila udata, ali nema dkecu – pričaju naši sagovornici.

Brzo uhvaćeni lopovi

l policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih za ovo razbojništvo i ubistvo. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su mladići iz Bele Palanke, koji su i kao maloljetnici počinili brojna krivična djela.

Fini i vrijedni ljudi

l Oni su moje prve komšije, iako smo dosta udaljeni. Fini su i vrijedni ljudi, žive od stoke. Čuo sam da je Predrag došao iz Niša da se odmori i da malo pomogne sestri – priča komšija Dragan Pejić.

Prihvati notifikacije