Društvo

Tiodorović OPTIMISTA: Očekujem da se EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA poboljša za 7 do 10 dana

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje infekcije Kovid-19, prof. dr Branislav Tiodorović rekao je veruje da će kriva da počne da se zaravnjuje za sedam do deset dana, a da će Srbija u decembar ući mirnija.

Tiodorović OPTIMISTA: Očekujem da se EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA poboljša za 7 do 10 dana
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Uvedene su restriktivne mjere koje stupaju na snagu od utorka, nažalost još nekoliko dana ćemo imati povećanje broja oboljelih, nažalost i umrlih. To će da traje još sedam do deset dana. U decembar ćemo ući sa blagim padom, a onda će doći do smirivanja situacije. U decembru će biti fluktuacije sa brojem oboljelih i umrlih i tako će vjerovatno proći cijeli taj mjesec. Uz strogo sprovođenje mjera, moći ćemo da se izborimo sa ovom situacijom i da imamo strogo kontrolisano stanje, da krivu spustimo na što niži nivo – dodao je on.

On ne vjeruje da će ova zima biti najmračniji period korone.

– Biće zaražavanja, možda sam ja optimista, ali ćemo pregurati ovu zimu. Moramo da se čuvamo, ako treba i da poostravamo neke mjere, ali ćemo na proleće imati drugu situaciju, dočekati vakcinu i prebroditi ovu tešku bolest – rekao je Tiodorović za TV Prva.