Zabava

Danima je ćutao i sad je PORUČIO OVO: Nakon optužbi za višestruko silovanje, oglasio se Rasel Brend (VIDEO)

Glumac Rasel Brend nedavno je optužen za silovanje od strane četiri žene. U međuvremenu oglasilo se još nekoliko njih, tvrdeći da ih je slavni glumac primoravao na neprimjerene radnje. Brend se konačno oglasio nakon optužbi u video poruci koju je podijelio na društvenim mrežama.

Obraćanje Rasela Brenda nakon optužbi za silovanje
FOTO: RUSSELLBRAND/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Bila je ovo izvanredna i uznemirujuća nedjelja i hvala vam puno na podršci i na tome što ste doveli u pitanje informacije koje ste dobili. Do sada ste vjerovatno svjesni da je britanska Vlada zatražila od velikih tehnoloških platformi da cenzušišu naš onlajn sadržaj – započeo je Rasel Brend.

– Neke onlajn platforme su se povinovale tom zahtjevu. Ono što možda ne znate je da se to dešava u kontekstu zakona o bezbjednosti na mreži – ovo je zakon Ujedinjenog Kraljevstva koji daje široka ovlašćenja za nadzor i cenzuru i taj zakon je već usvojen. Takođe ne mogu da zamislim da ste čuli za inicijativu pouzdanih vijesti i sada, kao što je često slučaj kada se riječ kao što je “pouzdano” koristi kao dio akronima za opisivanje neizabranog tijela, povjerenje je posljednja stvar koju treba da ponudite. Inicijativa za vijesti od povjerenja je saradnja između velikih tehnoloških i naslijeđenih medijskih organizacija u cilju patroliranja, gušenja i zatvaranja nezavisnih medijskih organizacija poput ove – dodao je.

Dalje je objasnio da će o svemu detaljno govoriti u svojoj emisiji u ponedjeljak na Rumblu. Naglasio je da pravo rivalstvo sada nije između, na primjer BBC i CNN na globalnom nivou, ono je zapravo između svih provajdera vijesti od povjerenja i… digitalnih platformi.

– Jasno je da ove organizacije sarađuju u konstruisanju narativa, bilo da se radi o ratu ili pandemiji i naravno, ima i drugih primjera. Veoma mi je jasno da moramo da budemo veoma, veoma oprezni – zato vas molim vas da me pratite na Rumblu. Rumblu se jasno obavezao na slobodu govora, Rumbl je primarna platforma sa koje ćemo emitovati. Vratićemo se ovog ponedjeljka i kao i obično – rekao je Brend, između ostalog, prenosi Nova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije