Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TO JE KAO DA ODRASLA OSOBA UZME 5,6 TABLETA” Muškarac koji je bratancima dao tablete ekstazija tek IZAŠAO IZ ZATVORA

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Perica D, koji je uhapšen zbog sumnje da je djeci svog brata, starosti tri i šest godina, dao po tabletu ekstazija, policiji je poznat kao dugogodišnji korisnik opojnih droga i izvršilac sitnijih krivičnih djela.

On je nekoliko puta osuđivan na zatvorske kazne.

Perica D. uhapšen je nakon što je juče uveče bratancima, djevojčici od šest i dječaku od tri godine, dao tablete ekstazija u porodičnoj kući u novopazarskom naselju Ćerimidžinica.

– Sumnja se da je on mališanima dao po jednu tableticu ekstazija. Uskoro su djeca počela čudno da se ponašaju, žalila su se da im nije dobro, pa ih je majka hitno odvela kod doktora – kaže za Blic izvor iz istrage.

O svemu je obaviještena i policija koja je odmah uhapsila Pericu, a prilikom pretresa kuće pronađena je manja količina ekstazija i amfetamina.

– Po nalogu nadležnog tužioca, određen mu je pritvor do 48 sati, a osumnjičen je da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga – navode u novopazarskoj policiji.

Inače, Perica D. je i komšijama poznat kao dugogodišnji korisnik opojnih droga i izvršilac sitnijih krivičnih djela.

– Kao dijete je bio veoma dobar, ali je tokom tinejdžerskih dana počeo da koristi droge i tada postao problematičan. Hapsili su ga zbog posjedovanja droge, krađa, provala. Do nedavno je bio u zatvoru, tek je izašao. Viđao sam ga ovih dana, mislio sam da će se opametiti i smiriti, ali kad sam vidio policiju ispred njihove kuće, bilo mi je jasno po koga su došli, ali zaprepastio sam se kad sam čuo šta je uradio – priča za jedan od komšija.

Prema nezvaničnim informacijama, Perica D. je trebalo da odsluži još dvije godine zatvora.

– Upravo je ovih dana trebalo da se javi u Kazneno – popravni zavod u Nišu na izdržavanje te kazne po pravosnažnoj presudi. Radi se o višestrukom povratniku u izvršavanju krivičnih djela – dodaje izvor.

Djeca u bolnicu primljena ošamućena

Prilikom prijema u bolnicu, nesrećna djeca bila su ošamućena i dezorijentisana, a pregledom je utvrđeno prisustvo narkotika u organizmu mališana.

– Odmah su primjenjene terapije za detoksikaciju organizma i ispiranje želuca, a dječak i djevojčica su ostavljeni na posmatranju tokom noći, poslije čega se osjećaju dobro i nema komplikacija. Brzo se reagovalo, ta količina narkotika nije uopšte bezazlena uzimajući u obzir njihovu tjelesnu težinu. To je uporedivo sa, na primjer, kada bi odrasla osoba odjednom uzela 6-7 tableta ekstazija – kažu ljekari Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO