Društvo

"To je konačno završeno" Počinju pregovori o povećanju plata

Pregovori o povećanju plate budžetskim korisnicima počinju već idućih dana, jer je ispunjen i posljednji uslov za to, odnosno Vlada Srpske je odredila svoje predstavnike u radnu grupu koji će je predstavljati.

nasmijani Božo Marić
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić rekao je da je informisan da je na posljednjoj sjednici Vlade u radnu grupu za pregovore o povećanju plata budžetskim korisnicima imenovan i predstavnik kabineta premijera Srpske Radovana Viškovića.

Pročitajte još

– To je Dalibor Tomaš. Dakle, time je kompletirana radna grupa za pregovore. Ta procedura je završena tako da očekujemo da će u kratkom roku oni početi s radom – rekao je Marić.

Podsjetio je da su pored predstavnika iz kabineta Viškovića, u radnoj grupi i predstavnici ministarstava te sindikata koji su potpisali sporazum s Vladom Srpske o povećanju plate budžetskim korisnicima.

– To je konačno završeno. Radna grupa će se sastati i uraditi analizu kako bismo vidjeli gdje smo i šta smo – naveo je Marić.

On je podsjetio da je sporazumom, koji su potpisali još polovinom prošle godine, definisano da će nakon prvog kvartala 2023. godine radna grupa analizirati i pripremiti prijedlog za povećanje plata, prenosi Glas Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije