Politika

"TO NIJE DOBRO" Vučić žali što zainteresovanost za vakcinaciju nije veća

Predsjedenik Srbije Aleksandar Vučić žali što u Srbiji ne postoji veća želja za vakcinacijom, ali smatra da će broj vakcinisanih prvom dozom danas preći dva miliona.

"TO NIJE DOBRO" Vučić žali što zainteresovanost za vakcinaciju nije veća
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Vučić je rekao kako se puno građana brzo prijavi kada država daje novac, te naveo podatak da se za samo 12 sati prijavilo više od milion ljudi za pomoć države od 60 evra.

Kada je riječ o liječenju od kovida, Vučić je istakao da je u Srbiju stiglo 20.000 tableta “regenerona”, koji će se koristiti pored lijeka “bamlanivimab”, koji je već u upotrebi.

Na pitanje kako poboljšati odziv građana na vakcinaciju, Vučić je rekao da će biti potrebno da se ide kod ljudi, u sela, tržne centre, na svako mjesto da im se ponudi vakcina.

Pročitajte još

– Nije dobro što ne postoji veća želja za vakcinacijom kod stanovništva – rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu poslije svčeanosti na kojoj je položen kamen temeljac za izgradnju prve kovid bolnice u Vojvodini.

On je napomenuo da su pojedini članovi Kriznog štaba tražili da se ide sa pozitivnom diskriminacijom vakcinisanih, ali da je ocijenio da je to suviše problematično.

Vučić smatra da će nova kovid bolnica u Novom Sadu značajno povećati kapacitete za pacijente zaražene virusom korona, te je radnicima poželio srećan početak radova.

Osim Vučića, svečanosti polaganja kamena temeljca na Mišeluku, dijelu Novog Sada na sremskoj obali Dunava, prisustvovali su i ministri Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović, predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Procijenjeni rok za završetak gradnje nove kovid bolnice je 1. septembar, kada bi i prvi pacijenti trebalo da budu smješteni u njoj.