Kolumne

To smo mi

Svi su htjeli rusku vakcinu dok je nije bilo, a kad je stigla, vladalo je veće interesovanje za kineske. Sada svi žele “Fajzer”.

To smo mi
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovim riječima je jedna doktorica objasnila kakvi smo mi zaista.

Svedoci smo da u Republici Srpskoj ima dovoljno vakcina protiv novog virusa korona. Ko želi da se vakciniše, u bilo kojem mjestu, selu ili gradu, dostupna mu je ova vrsta zaštite.

Imunizacija stanovništva u najvećem gradu Republike Srpske provodi se na Sajmu nekoliko mjeseci, a bez zakazivanja su dani “Otvorenih vrata” već mjesec dana.

Da li je ono što se dešavalo u srijedu na banjalučkom Sajmu za rubriku “verovali ili ne”. ili je, ipak, očekivano to što je taj dan “Fajzer” vakcinu primila 581 osoba, a “Astra Zeneku” samo dvije?

Pročitajte još

Mnogi su taj dan otišli kući jer nije bilo dovoljno “Fajzera”, a nisu htjeli ovu drugu.

Cijela Velika Britanija je vakcinisala svoje građane vakcinom “Astra Zeneka”. Mnogi građani u Evropi i cijelom svijetu su primili baš tu vakcinu. U Republici Srpskoj je tu vakcinu odobrila Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Ali, to nije bilo dovoljno našem narodu koji je podlegao marketingu i radije će da izabere bolest nego vakcinu koju, zaboga, ne želi jer on zna da nije za njega i da je ova druga bolja ili najbolja.

Dotle, među novozaraženima u Republici Srpskoj su nevakcinisani i upravo oni završavaju na bolničkom liječenju.

Izbor je vaš.

Prihvati notifikacije