Društvo

Topli dani tope zalihe "Dragocjena SVAKA DOZA KRVI prikupljena u ljetnom periodu"

Svaka doza krvi prikupljena u ljetnom periodu je dragocjena, a današnja akcija dobrovoljnog davanja znatno će doprinijeti da se popune zalihe dragocjene tečnosti u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, rekla je zamjenik šefa Službe za prikupljanje krvi u Zavodu Sandra Mitrović.

Topli dani tope zalihe "Dragocjena SVAKA DOZA KRVI prikupljena u ljetnom periodu"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Mitrovićeva je rekla da je današnja akcija u Banjaluci, u kojoj su učestvovali članovi Udruženja građana “Delije sever” i Sportsko društvo “Crvena zvezda”, protekla uredno, te da je prikupljen zadovoljavajući broj doza.

Moramo naglasiti dragocjenost svake prikupljene jedinice krvi tokom ljetnog perioda kada nema organizovanih akcija, i ovo je prilika da podsjetimo građane na značaj doborovoljnog davanja krvi, te da ih pozovemo da posjete Zavod u ljetnim mjesecima – rekla je Mitorvićeva.

Pročitajte još

Ona je podsjetila da doborovoljni davalac može biti osoba starosti između 18 i 65 godina, koja nema akutnu ili hroničnu bolest i propisanu terapiju, a sve radi zaštite davaoca i primaoca krvi.

Mitrovićeva je dodala i da su trenutne zalihe krvi u Zavodu zadovoljavajuće, zahvaljujući mnogobrojnim akcijama u prethodnom periodu.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu