Zabava

TRAGIČNE SUDBINE ZVIJEZDI 90-IH Rođa je pronađen mrtav, a ubistvo zgodne pjevčice je sve šokiralo

Tragična vijest o smrti repera i člana benda “187” Baneta Kovačevića potresla je Srbiju i region u utorak uveče, kada je muzičar preminuo usljed komplikacija na srcu. Bane je obilježio muzičku scenu devedesetih, a on, nažalost, nije jedina zvijezda ove muzičke ere koja je tragično izgubila život.

TRAGIČNE SUDBINE ZVIJEZDI 90-IH Rođa je pronađen mrtav, a ubistvo zgodne pjevčice je sve šokiralo
FOTO: NATAŠA ILIĆ/YOUTUBE SCREENSHOT

Iako se posljednjih godina nije pojavljivao u javnosti, Bane se aktivno bavio muzikom, a vijest o njegovoj smrti za medije je potvrdio njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik, reper Nebojša Minić Hele.

Tokom prethodne dvije i po decenije, domaću javnu scenu potresali su odlasci mnogih muzičkih zvijezda koje su obilježile scenu devedesetih godina.

  1. Dalibor Andonov Gru

U septembra ove godine, Srbiju je potresla vijest o preranoj smrti repera Dalibora Andonova Grua, koji je život izgubio tokom vožnje kajta u Zemunu. Dok je pakovao opremu, iznenadni udar vjetra nekontrolisano je uznio njegov kajt, koji ga je velikom brzinom povukao.

Foto: Goran Srdanov/RAS Srbija
Foto: Goran Srdanov/RAS Srbija

Gru je nekoliko puta naglo udario u vodu i zadobio dvostruki prelom kičme. On se uprkos brzoj intervenciji prijatelja, koji su njegovo tijelo izvukli iz vode i čamcem dovezli na kopno, utopio. Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

  1. – Glorija Sangare

Glorija Sangare, bivša pjevačica grupe “Flejm”, pronađena je 2016. godine mrtva u svom stanu u Palm Bič Gardensu na Floridi. Pretpostavlja se da je Glorija preminula nakon što se predozirala lijekovima, a kako se pisalo danima je bila lošeg raspoloženja, što se navodilo kao jedan razloga za samoubistvo.

Međutim, njen brat tvrdi da ona nije oduzela sebi život, nego da je imala srčanu manu, koja je dovela do smrti.

  1. – Ksenija Pajčin

Jedna od najvećih tragedija na domaćoj javnoj sceni jeste ubistvo Ksenije Pajčin. U martu 2010. godine pjevačicin dečko Filip Kapisoda ušao je u njen stan na Voždovcu i nakon svađe pucao iz pištolja u nju, a zatim i u sebe.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Oboje su preminuli na licu mjesta.

Mjesecima prije zločina pričalo se o tome da se njih dvoje stalno sukobljavaju, kao i da je Filip bio jako ljubomoran i posesivan. Poznato je da su nekoliko nedjelja prije tragedije imali udes u blizini Lisovića, za koji se pretpostavlja da je slučajnost. Međutim, kasnije su neki nagađali da je Filip i tada pokušao da naudi sebi i Kseniji, jer je on vozio auto.

  1. – Rođa Raičević

Pjevač Rođa Raičević bio je jedan od najvećih šmekera na estradi. Rođa je pronađen mrtav u stanu, a iako to nikada nije službeno potvrđeno govorilo se da je preminuo od prekomjerne doze narkotika. Prvi album Rođa je snimio 1993. godine, sa koga su se izdvojili veliki hitovi “Tako je suđeno”, “A ja imam tebe” i “Rastanak”, a tokom devedesetih godina stekao je veliku slavu i popularnost.

Neposredno pred smrt objavio je posljednji album, a iako su ga povezivali sa brojnim poznatim damama nikada se nije ženio.

  1. – Nebojša Saveljić Neba

Tri godine poslije smrti Duška Nikolića, u oktobru 1999. godine u saobraćajnoj nesreći stradao je i drugi član “Montenigersa” Nebojša Saveljić Neba.

Osim popularnog pjevača, u nesreći je poginulo još dvoje ljudi, a jedna djevojka je teško povrijeđena. Nakon tragedije koja se dogodila bend “Montenigersi” je nestao. Igor Lazić Nigor, koji je takođe bio član benda, je svom drugu posvetio pejsmu “Ne brže od života”.

  1. – Duško Nikolić Duka

Prije stravičnog udesa u kome je poginuo Nebojša Saveljić Neba, život je izgubio još jedan član “Montenigersa” Duško Nikolić Duka. Duško je bolovao od leukemije, a preminuo je 1996. godine.

Prema informacijama koje su dospjele u javnost, preostala dva člana benda Nebojša Saveljić Neba i Igor Lazić Nigor su zajedno s njim u kovčeg položili svoj album prvenac, tačnije audio-kasetu. Oni su mu nakon smrti posvetili i pjesmu „Voljeli bi da si tu“.

(Blic)