Kultura

TRANSFER U KULTURI Sloboda Mićalović iznenada napustila Narodno pozorište i prešla u JDP

Popularna glumica Sloboda Mićalović više nije u ansamblu Narodnog pozorišta Beograd, prešla je u Jugoslovensko dramsko pozorište.

TRANSFER U KULTURI Sloboda Mićalović iznenada napustila Narodno pozorište i prešla u JDP
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Informacija je tačna. Od prošle nedjelje Sloboda Mićalović, koja je na sceni JDP i ranije odigrala niz uloga a sada igra u predstavama “Lorencačo” i “Tartif”, sada je član našeg ansambla, čemu se svi radujemo. Ona je na sceni JDP igrala još kao student, a bez sumnje će doprinijeti visokom umetničkom izrazu koji svesrdno njegujemo i gradimo – rekla je direktorka ovog pozorišta Tamara Vučković Manojlović.

S druge strane, kako se takođe nezvanično moglo čuti, u četvrtak na Upravnom odboru Narodnog pozorišta predsjednica UO Jasna Dimitrijević je postavila pitanje o odlasku Slobode Mićalović iz te kuće, ali je dobila drugačiji odgovor…

U izjavi za Blic Jasna Dimitrijević kaže:

– Postavila sam pitanje da li je Sloboda Mićalović otišla iz ansambla nacionalnog teatra, na šta je upravnica Ivana Vujić odgovorila da nije. Međutim kasnije smo saznali da jeste.

Na pitanje o čemu se još razgovaralo na Upravnom odboru nacionalnog teatra, Jasna Dimitrijević kaže:

– Bilo je riječi o planovima i pitanjima koja se tiču baletskog ansambla i programa, na sljedećim sastancima ćemo razgovarati o Operi i Drami.

Kada je o kadrovskim promjenama u nacionalnom teatru reč, podsjetimo da je nedavno Tanja Šljivar dala ostavku na mejsto direktora Drame.