Hronika

TRAVNIČANKA ŽRTVA FEJSBUK PREVARE Dopisivala se s lažnim profilom i poslala mu 900 KM

Pripadnici MUP Srednjobosanskog kantona uhapsili su 39-godišnjeg muškarca inicijala N.B. iz Visokog zbog prevare na Fejsbuku, potvrdio je Hasan Hodžić, portparol MUP SBK.

TRAVNIČANKA ŽRTVA FEJSBUK PREVARE Dopisivala se s lažnim profilom i poslala mu 900 KM
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Slučaj je policiji prijavila Đ.B. iz Travnika 10. decembra prošle godine, a slučaj je tek sada rasvijetljen. Oštećena je u prijavi navela da je od nepoznate osobe oštećena za novčani iznos u vrijednosti od oko 900 KM.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za njegovo izvršenje N.B. Protiv osumnjičenog, nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu prevara – naveo je Hodžić.

Kako Klix nezvanično saznaje, žrtva se određeni period dopisivala s Đ.B. ne znajući njegov pravi identitet, jer je koristio lažni profil na Fejsbuku, što ona nije znala.

Kako je vrijeme odmicalo, počeo joj je tražiti novac, obećavajući joj razne usluge. Ona je pristala na to i slala je novac, sve dok se ta cifra nije popela na 900 KM, a od obećanih usluga nije bilo ništa.

Kada je shvatila da je nasamarena i da se radi o lažnom profilu na Fejsbuku, odmah je otišla u policiju i sve prijavila. Slučaj je tek sada rasvijetljen.