Društvo

TRAŽE ISTINU O SMRTI DŽENANA Muriz Memić poručio da će UZETI PRAVDU U SVOJE RUKE

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu održavaju se protesti pod nazivom “Pravda za Dženana”. Otac stradalog mladića Muriz Memić, poručio je kako mu je dosta troipogodišnje agonije te da će uzeti pravdu u svoje ruke.

TRAŽE ISTINU O SMRTI DŽENANA Muriz Memić poručio da će UZETI PRAVDU U SVOJE RUKE
FOTO: D.S./KLIX/RAS SRBIJA

Ja neću stati. Pravdu ću preuzeti u svoje ruke i nije mi žao, jedva čekam da se opet sastanem sa svojim Dženanom – rekao je Memić.

Ispred zgrade NPS parkiran je i kombi, sličan onom za koji se spominje u optužnici protiv Ljube i Bekrije Seferovića, a koji je Muriz donio kako bi ljudima pokazao da li je moguće da na takvom vozilu nastupe tolika oštećenja od udara tijela, kako tvrde nadležni.

– Ponovo počinje suđenje, zašto? Zbog saobraćajne nesreće koje nema. Dr Mirsad Kulović je rekao da nije bilo saobraćajne nesreće. Ja prodajem svoje i bratovo imanje i imanje Ifeta Ferageta ako se dokaže da je bilo. Neću obećanja, hoću da se zakon i pravda provedu po papirima koje sam predao Tužilaštvu BiH – rekao je Memić.

Na pitanje novinara šta misli tačno pod tim da će uzeti pravdu u svoju ruke rekao je da ga ne pitaju to jer on zna šta će uraditi.

– Nisam kukavica i neću pobjeći. Nije mi žao umrijeti jer su ovo tri i po godine agonije. Sam finansiram sve, ovo su 15. protesti, ali izdržaću – rekao je Dženanov otac.

Ispred pozorišta se okupilo nekoliko stotina osoba koje uzvikuju “Pravda za Dženana, pravda za Davida”. Skupu prisustvuju i građani Banjaluke, članovi grupe “Pravda za Davida”, te Davidova majka Suzana Radanović.

(Klix)