Biznis

Traže se stranci da obilaze žurke: Ibica ima posao za vas, ali ćete moraćete da budete profesionalni "PARTIBREJKER"

Želite sa ljetujete na jednom od najpopularnijih ostrva na svietu, da obilazite žurke po kojima je ta destinacija poznata, a još i da budete plaćeni za to? Onda postoji posao za vas, ali uz jedan uslov - moraćete da radite kao profesionalni "partibrejker" sa zaduženjem da izvještava vladu o zabavama koje krše pandemijske propise.

Traže se stranci da obilaze žurke: Ibica ima posao za vas, ali ćete moraćete da budete profesionalni "PARTIBREJKER"
FOTO: VALENTIN FLAURAUD/EPA

Prema lokalnim medijima na Ibici, španska policija želi da uspostavi ekipu za praćenje žurki koja će im pomoći u suzbijanju ilegalnih zabava. Potrebni su im stranci jer, kako kažu, mještani već znaju kako lokalna policija izgleda.

Ibica je prošlog mjeseca uvela potpunu zabranu okupljanja u periodu od jedan do šest sati ujutru u pokušaju da obuzda sve veći broj zaraženih na ostrvu. Ostrvo je u julu doživjelo alarmantan porast slučajeva kovida nakon što je u junu otvorilo vrata za turiste, prenosi Blic.

Ibica je zabilježila dvonedeljni prosek slučajeva od 991 dnevno, u odnosu na prosečno 40 do 50 slučajeva dnevno u maju.

– Nije lako jer je profil koji tražimo stranci između 30 i 40 godina, ali radili smo na tome dvije nedjelje – rekao je lokalni zvaničnik Marijano Huan.

Bilbord je u junu objavio da je španska vlada naložila da barovi i klubovi u zoni ostanu zatvoreni između 21.30 i osam ujutru. Vlasnici lokala koji prekrše propise mogu da budu kažnjeni sa do 676.000 dolara.

Кazne, međutim, nisu zaustavile noćne žurke, samo su ih preselile u privatne kuće, uprkos tome što je vlada zabranila i okupljanja po kućama piše Insajder.

Huan je dodao da policija nema dovoljno resursa da suzbije sve ilegalne žurke kojih je sve više na ostrvu.

– To nije samo zbog broja ilegalnih okupljanja, već i zato što je policiji Ibice teško da se infiltrira kada ih lokalno stanovništvo prepoznaje. Ove žurke ne samo da su pitanje javnog reda, već sada predstavljaju očigledan rizik po zdravlje ljudi. Nema sumnje da će ekipa za “razbijanje” žurki biti aktivna ovog ljeta. Neophodno je zaštititi zdravstvenu situaciju na Ibici – kazao je Huan.

Prihvati notifikacije