Banjaluka

"Trebalo bi da se pokažemo u najboljem svjetlu" Teniski spektakl u Banjaluci obećava deblji pazar ugostiteljima i trgovcima

Ugostitelji, trgovci, taksisti i drugi uslužni djelatnici u Banjaluci, ali i okolnim mjestima ubrzano se pripremaju za predstojeći teniski spektakl, jer se nadaju da će tokom sedam dana trajanja turnira Srpska open imati pojačan promet i dobru zaradu zbog najava da u grad na Vrbasu stiže veliki broj domaćih i inostranih ljubitelja bijelog sporta.

građani šetaju Gospodskom ulicom
FOTO: ŽELJKA KNEŽEVIĆ/RINGIER

Veliki teniski turnir, na kojem će nastupiti najbolji svjetski igrači predvođeni Novakom Đokovićem, Srpska open održaće se u Banjaluci od 16. do 23. aprila, a da ovaki događaji predstavljaju sjajnu priliku za promociju turističkih kapaciteta i donose korist privredi, ističu brojni predstavnici poslovne zajednice koji planiraju uposliti sve raspoložive kapacitete tokom trajanja manifestacije.

Zamjenik predsjednika i član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma RS “Horeka” Goran Kurtinović kaže da su s pripremama započeli još prije mjesec.

Pročitajte još

– S obzirom da se očekuje dolazak velikog broja turista u naš grad i mi s velikim očekivanjima pristupamo tome jer se nadamo pojačanom prometu. Tih dana trebalo bi da se pokažemo u najboljem svjetlu te i od radnika očekujemo da daju svoj maksimum. Cijene hrane i pića nećemo mijenjati – rekao je Kurtinović i dodao da su od gradskih vlasti zatražili da tih dana rade sat duže.

Pune ruke posla očekuju i banjalučki taksisti.

– Pripremamo se da tih sedam dana radimo u punom kapacitetu jer se takva šansa ne pruža svaki dan. Najave su da će biti mnogo turista iz regiona i inostranstva, mnogi od njih trebaće usluge taksija, tako da se nadamo velikoj zaradi – kazao je predsjednik Banjalučkog taksija Dragan Purišić i dodao da start košta 2,50 marke, a cijena po pređenom kilometru 1,90 KM.

Vlasnik jednog marketa Ljubo Simić navodi da će i u njegovim radnjama sve biti u znaku predanog rada, ali i dobrodošlice turistima.

– Kao i svi i mi očekujemo povećanje prometa tih dana. Mnogo ljudi želi da dođe u Banjaluku i vidi sve te tenisere i mi ćemo se potruditi da im pružimo kvalitetnu uslugu – rekao je Simić.

Da će turnir Banjaluci ali cijeloj Srpskoj donijeti brojne benefite smatra i ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić.

– Sama činjenica da su već sada popunjeni skoro svi smještajni kapaciteti u Banjaluci govori da je turnir ispunio očekivanja što se tiče turizma. Slika koju ćemo tih dana poslati pomoći će nam da ispromovišemo Srpsku i Banjaluku u najboljem svjetlu. Siguran sam da će gosti koji budu na turniru i kasnije se rado vratiti u Srpsku kako bi detaljnije upoznali njene ljepote. Sve što je predsjednik RS Milorad Dodik radio na ideji i realizaciji ovog turnira bilo je upravo u svrhu promocije Srpske, kao odličnog mjesta za život, investiranje i odmor – rekao je Šulić, piše Glas Srpske.

Benefite od turnira očekuju i u lokalnim zajednicama koje se naslanjaju na Banjaluku.

U duhu sporta

Goran Kurtinović je istakao kako je svima cilj da grad, kao i ugostiteljski objekti budu u duhu turnira. Tako ćemo imati zastavice na lokalima, teniske loptice, a i podmetači za hranu biće s logom ovogodišnjeg Srpska opena – kazao je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu