Gradovi

TREBINJSKO KOVID ODJELJENJE PREBUKIRANO Gradski krizni štab razmatra nove mogućnosti za smještaj zaraženih

Kapaciteti za smještaj pacijenata na kovid odjeljenju trebinjske bolnice su popunjeni, pa se pacijenti, koji bi trebalo da u bolnici čekaju rezultate testova, šalju u izolaciju.

TREBINJSKO KOVID ODJELJENJE PREBUKIRANO Gradski krizni štab razmatra nove mogućnosti za smještaj zaraženih
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i u drugim hercegovačkim opštinama, bolnice u Foči i Nevesinju ne mogu da primaju pacijente iz Trebinja.

Ovo je potvrdio Stanko Buha, v.d. direktora Bolnice Trebinje za medicinska pitanja.

On kaže da se svakodnevno sa trebinjskog kovid odjeljenja otpušta po pet do šest pacijenata, da bi se smjestili novooboljeli, kojima je potrebno bolničko liječenje.

Buha dodaje da je najslabija karika trenutno rendgenologija, jer je dio osoblja na ovom odjeljenju u izolaciji.

Pročitajte još

– Neophodno je iznaći rješenje za smještaj novooboljelih. Na današnjem sastanku sa načelnicima bolničkih odjeljenja doneseni su zaključci koje ćemo iznijeti na sjednici Štaba za vanredne situacije grada Trebinja u poslijepodnevnim satima – naveo je Buha.

On je apelovao na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera koje su aktuelne od početka pandemije jer, kako je istakao, bez toga, epidemiološka situacije se neće smirivati.

U Trebinju je danas potvrđeno čak 67 novih slučajeva virusa korona, što je najveći broj na dnevnom nivou od početka pandemije, na kovid odjeljenje trebinjske bolnice smještaju se pacijenti i iz drugih hercegovačkih opština sa težom kliničkom slikom.