Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Trenutnom situacijom NISU ZADOVOLJNI: Savez sindikata Srpske o POVEĆANJU PLATA

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Već sutra, Savez sindikata Srpske, dostaviće Vladi dokument “Veće plate i bolji uslovi rada za ostanak radnika u Republici Srpskoj”. Kažu, analizirali su položaj radnika i rast plata, ali i benefite poslodavaca.

Trenutnom situacijom nisu zadovoljni. Zbog toga očekuju da Vlada Srpske usvoji trogodišnji dokument o povećanju plata za najmanje 10 odsto godišnje.

– Bez takvog dokumenta mi ćemo imati situaicju koju imamo sada da poslodavci gube volju da pregovaraju o kolektivnim ugovorima, taj dokument je novo, nešto drugačije – istakla je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske.

Pred Vladu će i prijedlog programa globalnih i sektorskih mjera koje je donio Savez sindikata.

– Te mjere smo podijelili u tri grupe, zakonodavne aktivnosti, strateške aktivnosti i socijalni dijalog – rekao je Goran Stanković, generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske.

Cilj ovih aktivnosti je da se poveća najniža, ali i sektorske plate u Srpskoj kako bi radnici bili više motivisani. U Savezu sindikata kažu da poslodavci koriste sve benefite koje im država daje, ali nisu spremni da dio dobiti podijele i sa radnicima.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO