Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRGOVCI ODAHNULI Prodavnice i supermarketi neće raditi nedjeljom

Svijet
Autor:

Foto:Dejan Božić/RAS Srbija

Poslanici u Skupštini Crne Gore usvojili su izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je predviđeno da trgovine i supermarketi ne mogu da rade nedjeljom. Ovaj zakon će početi da se primjenjuje tek na jesen, pišu crnogorski mediji.

Tamošnja Vlada je početkom marta utvrdila predložene izmjene i dopune Zakona, kojim se zabranjuje trgovina na veliko i malo nedjeljom i praznicima, izuzev u prodajnim objektima ili mjestima u kojima je to neophodno zbog obezbjeđenja životnih potreba građana.

Skupština je usvojila amandman kojim su propisane vrste prodajnih objekata koji će imati mogućnost rada nedjeljom i praznicima, među kojima su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe i sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme.

Nedjeljom i praznicima moći će da rade i benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru njih, pijace, štandovi odnosno tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice, kao i prodavnice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka.

(Telegraf.rs)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO