Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Trivićeva: Javna preduzeća loše posluju, to je posljedica korupcije

Politika
Autor:

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Potpredsjednica Partije demokratskog progresa, Jelena Trivić, sastala se danas u Banjaluci sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom.

Tema sastanka je bila aktuelna politička i ekonomska situacija.

Trivićeva je prenijela Rusonu da su u fokusu djelovanja PDP predstojeći lokalni izbori, za koji se organizuju izborni štabovi, završavaju programi i kompletiraju liste kandidata.

– PDP ima velika očekivanja i ozbiljno se spremaljmo za lokalne izbore. Nama je svako mjesto u Republici Srpskoj podjednako važno, ali svjesni smo da će pažnja biti usmjerena posebno na veće sredine, poput Banjaluke – rekla je Trivićeva.

Potpredsjednica PDP je istakla da je privredni rast zanemariv, te da imamo mnogo više potencijala.

Foto: PDP

– Javna preduzeća ostvaruju loše rezultate poslovanja, što je posljedica korupcije i politizacije tih institucija, što posljedično vodi lošoj ekonomskoj situaciji – istakla je Trivićeva.

Ona je rekla da je najveći problem s kojim se suočavamo odlazak stanovništva, što ostavlja dugoročne posljedice.

– Nažalost, to se dešava u zemlji koja ima sve pretpostavke za ekonomski napredak. Mi vjerujemo i znamo da ćemo uraditi sve da ljudi ovdje ostaju, vrate se i da žive normalne živote. I to u centru ovog dijela Evrope, kako mi vidimo Republiku Srpsku. I znamo da to možemo postići – zaključila je Trivićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO