Gradovi

TRIVIĆEVA U RUDOM "Primjer opštine kojom se upravlja na domaćinski način"

Danas sam po prvi put u Rudom i za ovu posjetu postoji nekoliko razloga, ali prvi od njih je iskrena želja da podržim našeg kandidata za načelnika, gospodina Ratu Rajaka - rekla je potpredsjednik PDP i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić.

TRIVIĆEVA U RUDOM "Primjer opštine kojom se upravlja na domaćinski način"
FOTO: PDP

Ona se osvrnula na događaj iz NSRS, kada se raspravljalo o, kasnije se pokazalo, neuspješnim opozivima Rajaka i načelnika Teslića Milana Miličevića i da je tada rekla da je Rajak čovjek koji bi mogao govoriti pred Ujedinjenim nacijama, a da bi Republika Srpske bila ponosna.

– Rudo je primjer opštine kojom se upravlja na domaćinski način. U aktuelnom mandatu gospodina Rajaka kao načelnika skupštinsku većinu u Rudom jeste zahvatio “sindrom papaka”, ali vjerujem da će nakon ovih izbora skupštinska većina biti stabilna, omogućiti razvoj Rudog kao opštine koja jeste na istoku Republike Srpske, jeste dalje od mjesta gdje se donose ključne odluke, ali i ovim dolaskom želim da poručim da je nama svaka opština, grad i stanovnik Republike Srpske podjednako važan. U pobjedu gospodina Rajaka na izborima 15. novembra nemam nikakvu sumnju – istakla je Trivić.

Poslanik PDP u NSRS, Ljubiša Кrunić, takođe je istakao da je u Rudom da bi dao punom podršku sadašnjem i budućem načelniku Ridog, Rati Rajaku.

– On je pobjedom na prošlim izborima, pobjedom na referendumu kada su ga pokušali opozvati, pokazao da se mašinerija SNSD može pobijediti kada se pošteno, domaćinski, kao svoju kuću, vodi i lokalna zajednica. Takvim odnosom je stekao i opravdao povjerenje naroda. Pored preletača u skupštinskoj većini i drugih političkih izazova, uspio je da održi i finansijsku stabilnost opštine i mogu slobodno reći da je sigurno jedan od najuspješnijih načelnika u Republici Srpskoj – istakao je Кrunić, dodavši da je došao u Rudo da, osim Rajaku, pruži podršku odborničkoj listi PDP Rudo i koalicionim partnerima.

Rato Rajak je iskazao iskrenu zahvalnost Jeleni Trivić i Ljubiši Кruniću što su upriličili posjetu Rudom, koja, kako kaže, nije samo stranačka, nego i prijateljska.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

 – Uvjeren sam da PDP ima jako kvalitetnu listu za Skupštinu opštine Rudo koju čini vrlo aktivan spoj mladosti i iskustva. Pored uvjerenosti u odličan rezultat PDP-a, vjerujem i u odličan rezultat naših koalicionih partnera, što će omogućiti da imamo jednu stabilnu i kvalitetnu skupštinsku većinu s kojom ću zajedno na najbolji način voditi našu opštinu – istakao je Rajak.

On je rekao da dosadašnja većina zbog ostrašćenosti i ličnih interesa nije željela da prepozna kvalitet projekata koji su bili od velikog značaja za stanovnike Opštine Rudo i iskazao uvjerenje da će se to nakon izbora, sa novom većinom, promijeniti.

Zahvalnost narodnim poslanicima Jeleni Trivić i Ljubiši Кruniću iskazao je i nosilac liste PDP Milun Topalović, koji je rekao da listu PDP čine obrazovani, iskusni i mladi ljudi koji će u narednom periodu znati da se nose sa svim izazovima. On se zahvalio za podršku i koalicionim partnerima, SDS i SRS dr Vojislav Šešelj, koji podržavaju Ratu Rajaka za načelnika Rudog.

Prilikom ove posjete, Jelena Trivić i Ljubiša Кrunić, zajedno sa Ratom Rajakom, položili su vijence na Spomenik poginulim srpskim borcima u odbrambeno – otadžbinskom ratu 1992-1995. godine.