Banjaluka

Trka dajak čamaca zatvorila "Ljeto na Vrbasu": Andrej Zamolo 24. put uzastopno prvak

Trka dajak čamaca u četiri kategorije održana je na gradskoj plaži Abacija, čime je svečano završena 68. po redu manifestacija “Ljeto na Vrbasu“.

Trka dajak čamaca zatvorila "Ljeto na Vrbasu": Andrej Zamolo 24. put uzastopno prvak
FOTO: GRAD BANJALUKA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Prvak ovogodišnje trke u kategoriji seniora je Andrej Zamolo, koji već 24. put uzastopno uzima titulu prvaka, drugoplasirani je Đorđe Trninić, dok je treće mjesto osvojio Dragan Babić.

U ovogodišnjoj trci po prvi put je organizovano i takmičenje u ženskoj kategoriji, a prvo mjesto osvojila je Sonja Vidović, drugo Iskra Potočnik, dok se na trećem mjestu našla Ivona Potočnik.

Zlatna medalja juniorske kategorije otišla je u ruke Vuka Šućurovića, srebro je osvojio Darko Lazarević, dok je bronza pripala Danilu Jeličiću.

FOTO: GRAD BANJALUKA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: GRAD BANJALUKA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Pobjednik u veteranskoj kategoriji je Husein Ljubović, drugo mjesto osvojio je Darko Sladojević, dok je treće mjesto pripalo Jasminu Zemiću.

Medalje pobjednicima uručila je slavna košarkašica Slađana Golić.

Nakon sportskog dijela trke, tradicionalno je održan defile tokom kojeg je izabran i najljepši dajak čamac, a ova laskava titula pripala je čamcu „Princ“.

Grad Banjaluka tradicionalno je podržao ovu manifestaciju, a svečanom završetku u ime Grada prisustvovala je Tanja Vukomanović, savjetnica gradonačelnika za medije i šef Tima za komunikacije.

FOTO: GRAD BANJALUKA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: GRAD BANJALUKA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ona je kazala da će Grad Banjaluka uvijek podržavati manifestacije koje njeguju dugogodišnju tradiciju i povezuju naše sugrađane, ali i privlače turiste u naš grad.

– Posebno me raduje što su ove godine po prvi put u trci čamaca učestvovale i žene, jer to je praksa koja se treba uvesti, a nadam se da će i u narednim godinama biti uvedeni i drugi noviteti – poručila je Vukomanovićeva.

Kako je kazala – kada vidi koliko su dajak, rijeka Vrbas i Banjaluka povezani, čast joj je istaći da će naš grad uskoro dobiti i prvo dajak pristanište, te da će se već sljedeće „Ljeto na Vrbasu“ odvijati na novom, ljepšem mjestu, na kojem će uživati naši sugrađani, ali i turisti iz cijelog svijeta.

Pročitajte još

Organizator jedne od najstarijih manifestacija u našem gradu je Turistička organizacija Grada Banjaluke.

– Zadovoljni smo posjećenošću i samom organizacijom manifestacije „Ljeto na Vrbasu“, koja je počela čuvenim skokovima sa Gradskog mosta, a održani su i “ples pod zvijezdama“ na plaži ispod dvorane Obilićevo i “bioskop na otvorenom“ na platou tvrđave Kastel, a završeno je ovom spektakularnom trkom dajak čamaca – poručila je u ime organizatora – portparol Turističke organizacije Grada Banjaluka, Branka Branković.

Ona je istakla da se Banjaluka zaista pokazala u najboljem svjetlu, te izrazila nadu da će iduće godine ova manifestacija biti organizovana na još višem nivou i u jednom poptuno novom ruhu uz podršku Grada Banjaluka.

Prihvati notifikacije