Hronika

TUGA U MALOM ZVORNIKU Cijelo selo ispratilo tragično nastradalog dječaka (9)

Devetogodišnji N. A. iz Radalja kod Malog Zvornika koji je preminuo juče, najvjerovatnije od posljedica trovanja ugljen-monoksidom nastalog zbog rada agregata, sahranjen je danas u 14 časova.

TUGA U MALOM ZVORNIKU Cijelo selo ispratilo tragično nastradalog dječaka (9)
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Na sahranu je, kako kaže njegova kuma Katica Koljibabić, došlo ‘’cijelo selo’’, bila su tri brata i dve sestre njegovog oca Dragana, predsjednik malozvorničke opštine, komšije i prijatelji. Međutim, kako pričaju komšije, među onima koji su došli da mališana isprate na večni počinak nije bila njegova majka.

Inače, dječakova majka, napustila je supruga Dragana i njihovo četvoro djece, pa se on sam brinuo o njima.

– Velika tuga da ode tako dobro dijete. Kod mene su od juče njegov mlađi brat i sestra, kazala sam im da svi moramo biti hrabri zbog njihovog tate i starije sestre. Sada se svi nadamo da će Draganu i njegovoj jedanaestogodišnjoj ćerki biti bolje i da će što pre izaći iz bolnice. Na sahrani su bila tri sveštenika iz našeg sela, Malog Zvornika i Brasine, a dječak je sahranjen nedaleko iznad kuće gdje već počiva njegov djed koji je nedavno preminuo – kazala je ona danas za portal Lozničke novosti.

Pročitajte još

Kako prenosi Kurir, prema dosadašnjim informacijama, niko se još od nadležnih nije zvanično oglasio o ovom slučaju, sumnja se da je smrt dječaka posledica trovanja ili gušenja gasovima. Prema izjavama onih koji su poznavali Ametoviće u noći između petka i subote u kući je bio uključen agregat jer su im prekjuče iz ED isključili struju, koji je verovatno bio neispravan. Kako je nekoliko sati posle tragedije ispričala njihova kuma Katica, nju je kobnog jutra oko pet sati probudio Draganov sedmogodišnji sin koji je vidjevši nepomične članove porodice sa sprata, kroz prozor, skočio na fotelju ispred kuće i onda otrčao do nje po pomoć. Ona je sa suprugom otišla do Ametovića i zatekla stravičan prizor.

– Stariji dječak je već bio mrtav, Dragan je gledao, ali nije davao druge znake života, a moj suprug je na podu našao stariju djevojčicu, podigao je na krevet i ona je samo rekla da ne može na noge. Nju i mlađu djevojčicu je uzeo u naručje i izvukao iz kuće. Odmah smo zvali smo policiju i Hitnu pomoć. Njima je juče isključena struja zbog duga koji je napravio Draganov pokojni otac.

Prihvati notifikacije