Društvo

TURISTI IMAJU ALTERNATIVU Pojačan interes za ljetovanja u Turskoj, a i Neum čeka raširenih ruku

Građani BiH koji žele ljetovati u Crnoj Gori moraju imati PCR test ovlaštene laboratorije u BiH dok za ulazak u Tursku ne postoje nikakve restriktivne mjere.

TURISTI IMAJU ALTERNATIVU Pojačan interes za ljetovanja u Turskoj, a i Neum čeka raširenih ruku
FOTO SRPSKAINFO
Neum

Bosanci i Hercegovci traže alternativne destinacije gdje bi mogli provesti ljeto, nakon što je susjedna Hrvatska podigla rampu na granici za turiste iz regije. Osim Neuma, jedinog grada na moru u BiH, masovno se ljudi raspituju za prelazak granica u Crnu Goru, ali i Tursku, prenosi Avaz.

Kao što su crnogorske vlasti objavile prije nekoliko dana, za naše građane potreban je PCR test na korona virus iz ovlaštene laboratorije, negativan i ne stariji od 48 sati.

S druge strane Turska je ukinula sve restrikcije i za ulazak u ovu zemlju nije potreban PCR test. Od 19. juna “Turkish Airlines” uspostavio je stalni vazdušni most između Istanbula i Sarajeva i to pet puta sedmično sa mogućnošću da se broj letova poveća tokom narednog mjeseca i avgusta. Turska putnička agencija Fibula koja ima svoje predstavništvo u Sarajevu ponovo će organizirati čartet letove iz Sarajeva za Antaliju.

Pročitajte još

Već od 5. jula letom iz Banjaluke turisti će biti u mogućnosti da ljeto provedu na nekim od najpopularnijih turskih destinacija.

Turisti iz BiH mogu i u privatnom aranžmanu ljetovati na turskom moru koristeći avioliniju Istanbul-Sarajevo.

Međutim, sve veći broj Bosanaca i Hercegovaca odlučuje se na ljetovanje u svojoj domovini. Možda najviše iz preventivnih razloga da ne bi “zaglavili” u drugoj državi ukoliko vlasti odluče uvoditi ograničenja.Vlada veliki interes ta neke od turističkih atrakcija u BiH.