Hronika

TUŽILAŠTVO OKONČALO ISTRAGU Banjalučki inspektori optuženi za primanje 20.000 KM mita

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo je optužnicu protiv inspektora MUP RS Nenada Grujića i Jelene Florjan zbog krivičnog djela primanja mita.

TUŽILAŠTVO OKONČALO ISTRAGU Banjalučki inspektori optuženi za primanje 20.000 KM mita
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Prema novodima optužnice, policijski službenici se terete da su u februaru ove godine, od direktora JU “Srednjoškolski dom“ Banjaluka zahtijevali novčani iznos u visini od 30.000 KM.

Od traženog iznosa kako se navodi u optužnici, Grujić je 18. februara primio 20.000 maraka da u okviru svojih službenih ovlašćenja izvrše službenu radnju koju ne bi smjeli izvršiti.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ostatak novčanog iznosa u visini od 10.000 KM osumnjičenima je trebao biti predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora navedene ustanove.

Pročitajte još

-Prema navodima optužnice osumnjičeni, postupajući u okviru svojih službenih ovlašćenja u navedenom predmetu, akcenat svojih radnji nisu stavili na potpuno i pravilno utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa navodima krivične prijave protiv direktora Srednjoškolskog doma i eventualno utvrđivanje postojanja krivičnog djela i krivične odgovornosti, već su navedene aktivnosti podredili ličnoj koristi odnosno namjeri da za sebe pribave imovinsku koristu u velikom iznosu- naveli su iz Republičkog javnog tužilaštva.

Optužnica je upućena sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci na potvrđivanje, a istom je predloženo da se osumnjičenima izrekne mjera bezbjednosti Zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti, imajući u vidu način izvršenja i posljedicu djela iz kojih proizilazi opasnost da bi obavljanjem javne dužnosti ponovo mogli učiniti krivično djelo.