Kultura

Tužna priča slavnog glumca: Otvoreno je govorio o svojim nevjerstvima i porodici

Kineski glumac Džeki Čen sljedeće godine puni jubilarnih sedamdeset.

Tužna priča slavnog glumca: Otvoreno je govorio o svojim nevjerstvima i porodici
FOTO: CULTURE CRAVE/TWITTER/SCREENSHOT

Rođen je kao Čen Kong-sang, što znači „Čen rođen u Hongkongu“, a ovo ime su mu dali roditelji, političke izbjeglice iz Kineskog građanskog rata.

Njegov otac iza sebe je imao burnu prošlost, a i majka je imala pozamašan dosije. Naime, Čarls Čen je neko vrijeme radio kao špijun, dok je Li-Li Čen dovođena u vezu sa šangajskim podzemljem, a hapšena je i zbog krijumčarenja droge.

Glumac je u svojoj autobiografiji, koja je izdata 2015. godine, čak naveo i da su roditelji planirali da ga prodaju dok je bio beba i to za 200 dolara.

Radili su za ambasadu Amerike i kada je Džeki imao sedam godina, odlučili su da pobjegnu u Australiju, a sina napuste i ostave ga u internatu za borilačke vještine.

Ovdje je on obučen za majstora borilačkih veština, a sa samo 18 godina oprobao se u glumi. Upisao u se istoriju svjetske kinematografije, a posebno je zanimljivo da većinu opasnih scena kojima obiluju njegovi filmovi izvodi upravo on. Kaskaderi mu služe za scene sjedenja i hodanja, kako bi za to vrijeme on mogao da odmori.

Bogatstvo koje je zaradio učinilo ga je neumerenim u piću, a po sopstvenom priznanju kada je u alkoholisanom stanju ne umije da se savlada.

– Jednom sam tako udario mog sina Džejsija da je odletio preko sobe i pao na krevet. Tad sam stvarno prejterao s grubošću. Nije se uplašio samo Džejsi, nego je šok doživjela i moja žena, napisao je Džeki.

Džeki se 1982. godine oženio Džoanom Lin, tajvanskom glumicom s kojom je dobio dvoje djece. Ipak, poznato je da joj nije bio vjeran suprug.

Glumac je priznao da je imao kratku aferu sa Mis Azije 1990. godine Elejn Ng Ji Li, a koja je za to vrijeme ostala u drugom stanju. Poslije devet mjeseci rodila se ćerka Eta koja je u centar pažnje dospjela nakon saznanja da živi ispod mosta.

– Zdravo, ja sam ćerka Džekija Čena, a ovo je moja djevojka Endi. Beskućnice smo već mjesec dana zbog homofobnih roditelja. Uglavnom smo spavale ispod mosta, jer niko ne želi da nam pomogne, ispričala je Eta u jednom snimku objavljenom na internetu.

Pročitajte još

Džekija kćerka nikada nije zanimala niti je na bilo koji način učestvovao u njenom odrastanju. S druge strane, Etina majka je kazala da kćerku finansijski ne pomaže kako bi je natkerala da pronađe posao, a ne da čeka njihov novac, prenosNova.rs.

Osim sa ovom misicom, Džeki je suprugu varao i sa drugim ženama, a o čemu je otvoreno govorio.

– Sjećam se da sam, prilikom jednog takvog noćnog izlaska, upoznao predivnu djevojku snažnog karaktera, a jedino što sam znao bio je njen nadimak ‘Broj 9’. Nastavili smo da se viđamo u njenoj sobici s vrlo niskim plafonom. Sjećam se da su mnogi pokušavali da nas posmataju kroz pukotinice na vratima. A meni je ta soba bila pravi mali raj…“, napisao je još uvijek oženjeni glumac.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije