Hronika

U “AUDIJU SMRTI” bile dvije maloljetnice: Saslušane o bahatoj vožnji zbog koje je vozač pokosio dijete i čovjeka

U "audiju" koji je 4. januara pokosio A. P. (12) i Nišliju Dejana Ilića, pored vozača N.S.(19) bile su još dvije djevojčice, obje rođene 2004. godine.

U “AUDIJU SMRTI” bile dvije maloljetnice: Saslušane o bahatoj vožnji zbog koje je vozač pokosio dijete i čovjeka
FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema nekim medijima u javnosti se prenosila vijest da je u kolima bio još jedan muškarac star 51 godinu, ali s početkom prikupljanja dokaza ispostavilo se da su u ovom automobilu bili samo njih troje.

Mnogo nepreciznih tvrdnji je posljednjih dana je izlazilo u javnost ovim povodom, tako da će utvrđivanje dokaza pokazati pravu istinu.

Pročitajte još

Saobraćajna tragedija se dogodila oko 20.40 sati kada je N.S. “audijem” krenuo Bulevarom Medijana, od tržnog centra “Stop šop” prema naselju Durlan. Tada mu je, zbog velike brzine, proklizao auto. Nije mogao da ga kontroliše te je uletio na trotoar zadnjim dijelom vozila i pokosio pješake, piše Kurir.

– Obje djevojčice su bile u pratnji roditelja. Saslušane su i jedna od njih je kazala da je vozaču nekoliko puta rekla da smanji brzinu jer se boji toliko brze vožnje. Prikupljanje dokaza je tek počelo tako da će se tek utvrditi kojom brzinom je vozio, rečeno nam je nezvanično u Palati pravde.

Cijeli Niš je potresen ovom tragedijom u kojoj su nedužni dječak i poznati sindikalni radnik izgubili živote, iako su samo bili pješaci na trotoaru. Nišlija Miloš Miljković je sa prijateljima organizovao protest “Niš na noge” koji će tražiti peticijom da za krivično djelo protiv bezbjednosti u saobraćaju zaprećena kazna bude stroža odnosno ne kao sada, osam godina zatvora nego 15 godina, koliko iznosi za ubistvo s predumišljajem.