Kultura

U Banskom dvoru u Banjaluci izvedena kabaretska predstava "Edit Pjaf"

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci večeras je izvedena kabaretska predstava "Edit Pjaf", autorski rad glumice Đurđe Vukašinović.

U Banskom dvoru u Banjaluci izvedena kabaretska predstava "Edit Pjaf"
FOTO: SRNA

Edit Pjaf ne samo da slovi za jednu od najboljih francuskih pjevačica, ona predstavlja francusku nacionalnu muzičku ikonu” – navodi se u saopštenju Kulturnog centra Banski dvor.

Decenijama su njen lik i djelo predmet inspiracije i pažnje mnogih umjetnika, kako u svijetu, tako i kod nas.

Glavni pokazatelj besmrtnosti njenog lika i svevremenosti njenog djela jeste nagrada “Oskar” koja je pripala, tada mladoj glumici, Marion Kotijar 2008. godine za tumačenje lika Edit Pjaf u filmu “Život u ružičastom”.

Ova kabaretska predstava premijerno je izvedena u avgustu u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, a poslije premijere imala je uspješan festivalski život.

Predstava je izvedena uz poštovanje propisanih epidemiološpkih mjera, uz obavezno nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu. Broj posjetilaca bio je ograničen.

Na 15. festivalu Dani malih stvari u Trebinju Đurđa Vukašinović je dobila nagradu za najbolju glumicu, dok se iz Rume, Srbija, vratila kao pobjednička predstava 23. “Art trema festa” kada je Đurđa u Banjaluku donijela “zlatnu masku” za najbolju predstavu. 

Prihvati notifikacije