Društvo

U BEOGRADU SPREMNI ZA SUDAR ŠKOLE I KORONE Od početka epidemije u "Mišoviću" liječeno skoro 300 djece

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je večeras roditeljima da će grad, kao i sve gradske službe raditi na tome da sve bude pripremljeno za početak nove školske godine.

U BEOGRADU SPREMNI ZA SUDAR ŠKOLE I KORONE Od početka epidemije u "Mišoviću" liječeno skoro 300 djece
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RAS SRBIJA

Radojičić je podsjetio da 1. septembra u prvi razred polazi 16.000 djece te da će se učiniti sve da djeca imaju što bolje uslove.

– Potrebno je da roditelji deci pričaju i sigurno će razumjeti. Djeca treba da nose maske u školi, da grupe budu manje, a akcenat ćemo usmjeriti na djecu od prvog do četvrtog razreda, jer su ona i najosjetljivija – istakao je gradonačelnik za RTS.

Prema njegovim riječima, najvažnije pred početak školske godine je da epidemija bude pod kontrolom, a posljednji podaci ukazuju da polako ulazi pod kontrolu.

Radojičić je rekao da je od 6. marta 298 djece liječeno na pedijatrijskom odjeljenju bolnice “Dr. Dragiša Mišović”, koja je od početka Kovid centar, a i da je Tiršova imala 30-ak pozitivne djece.

– Najmanji broj zaraženih su djeca. Oni koji su zaraženi imaju lake forme, a i kada imaju teške lako se oporavljaju, što je najvažnije – naveo je Radojičić.