Zabava

U čemu je njegova tajna: Zbog ovoga Zdravko Čolić u 72. godini ima mladolik izgled i energiju mladića

Legendarni Zdravko Čolić osim što decenijama impresionira vanserijskim glasom, oduševljava i mladolikim izgledom i nevjerovatnom energijom na kakvoj bi mu pozavidjele i mnogo mlađe osobe. Ima li nekih posebnih caka zaslužnih za to?

Zdravko Čolić
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Genetika sigurno iga važnu ulogu, ali Zdravko Čolić (72) je godinama u top formi, i zbog zdravlja i zbog posla. Njegovi energični nastupi sa kojima bi i neumorni Mik Džeger teško držao korak, zahtjevaju dosta kondicije, a istovremeno održavaju vas u kondiciji.

Slavnog pjevača su fotografi “uhvatili” 2022. kao i godinu dana ranije kako trenira na Košutnjaku, radio je vježbe za stomak, pa vježbe za istezanje, a praktikovao je i brzo hodanje.

Muzička legenda je u maju prošle godine otkrila da koristi hiperbaričnu komoru koja ga čini i mladolikim i čuva zdravlje njegovih glasnih žica. Čolić odlazi na medicinski tretman, zasnovan na čistom kiseoniku. Kiseonik se udiše pod pritiskom većim od atmosferskog. Dovoljan je kratak boravak da bi se ispoljili efekti.

Slavni Čola je ljubitelj gurmanluka što je prije nekoliko mjeseci potvrdila i kuvarica u poznatom beogradskom restoranu koji pjevač posjećuje:

– Naručivao je uvijek domaća kuvana jela koja su tog dana bila na meniju restorana. Volio je domaće lepinje i proje koje sam ja mijesila. Dolazio je često i sa porodicom i čak telefonom naručivao hranu i dolazio samo kako bi je pokupio. Kako je to bio restoran nacionalne kuhinje, nije bilo modernih kolača, ali smo pravili pravu lenju pitu, krempite koje su nekada pravile naše bake, kao i pite sa orasima. Sve je to jako volio – ispričala je ona.

Pročitajte još

Čolić je poznat kao veliki hedonista pa su njegovi ručkovi opisivani kao prava dramaturgija s obrziom na to da imaju uvod, razradu pa završnicu. I red bi uvijek ispoštovao, od aperitiva, predjela, glavnog jela (najčešće riba), omiljenog pića, dezerta, na kraju još neke čašice omiljenog napitka.

Međutim, Čola je uvijek znao gdje je mjera. Ukoliko bi sa prijateljima nekoliko dana zaredom uživao u grumanlucima, napravio bi pauzu od nekoliko dana kako bi trenirao i prirodnim napicima osvježio organizam. Njegov detoks su svježe cijeđeni sokovi. 

– Svakog dana iscijedi pet kilograma pomorandži i četiri kilograma cvekle. Kaže da se tada i sokovnik umori – rekao je izvor.

A Čola obožava i sarmu, i punjene paprike ali i biftek i zelenu satu, što često i sam priprema. Omiljeni su mu i specijaliteti iz Istre odnosno mediteranska ishrana u kojoj uživa kada ljetuje sa porodicom. Stručnjaci često ističu da je ova vrsta ishrane veoma blagotvorna po zdravlje, prenosi Blic Žena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu