Hronika

U DOBOJU PRETRESI ZBOG DROGE Među privedenima i maloljetnici (FOTO)

Pripadnici Policijske uprave Doboj uhapsili su četiri osobe, od kojih su dvije maloljetne, i od njih oduzeli određene količine droge, potvrđeno je za Srpskainfo.

U DOBOJU PRETRESI ZBOG DROGE Među privedenima i maloljetnici (FOTO)
FOTO: PU DOBOJ

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez rekla je da su policajci prilikom kontrole maloljetnika iz Doboja pronašli i oduzeli plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila marihuana ukupne težine od 3,34 g i smotuljak od aluminijske folije u kojoj se nalazila nepoznata materija koja asocira na drogu spid ukupne težine od 0,40 grama, dok je prilikom kontrole drugog maloljetnika pronađena i oduzeta digitalna vaga za precizno mjerenje.

Navedena opojna droga će biti poslata na vještačenje, a protiv maloljetnika će nadležnom sudu biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Foto: PU Doboj
Foto: PU Doboj

Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj izvršen je pretres A.J. iz Doboja i  A.T. iz Doboja, kao i pretres stana koje koriste, prilikom čega je pronađen i oduzet spid ukupne težine od 2,95 g, plastična vrećica sa spidom ukupne težine od 5,28 g, aluminijska folija sa 2,33 grama marihuane  i jedan džoint – rekla je Kerkezova.

Ona je dodala da je nađeno još i šest paketića sa marihuanom teških 9,22 grama i drobilica sa ostacima mariahune.

– Nakon dokumentovanja i kompletiranja premeta protiv lica A.T. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i krivičnom djelu „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ dok će protiv lica inicijala A.J. biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ – istakla je Kerkezova.