Zabava

"U džakovima smo nosili pare napolje" Đorđe David otkrio da je pjevao prateće vokale Lepoj Breni, pa priznao koliko su zarađivali

Poznato je da je folk diva Lepa Brena osamdesetih godina prošlog vijeka bila najpopularnija muzička ličnost u cijeloj Jugoslaviji, ali i šire, a malo ko zna da su, zbog saradnje sa njom, mnogi danas popularni pjevači zaradili čitavo bogatstvo.

Đorđe David i Lepa Brena
FOTO: ZORAN ILIĆ, MILAN ILIĆ, SHUTTERSTOCK / RINGIER

Svojom harizmom i glasom, kao i stajlinzima i nastupima koji su tada bili prava novina za domaću javnu scenu, Brena je osvojila srca mnogobrojne publike, pa je tako “Slatki grijeh” jedna od prvih asocijacija tog vremena.

Pročitajte još

Ipak, ono što malo ko zna jeste da su mnogi muzički umetnici sarađivali sa Lepom Brenom, o čemu je govorio i roker Đorđe David.

– Jedna priča apropo albuma “Hajde da se volimo”. Pokojni Kovač je to radio, a ja sam tada prvi put imao priliku da upoznam tu ekipu. Ja sam pjevao, dosta nas iz rok en rola, vokale na pjesmama iz tog albuma. Tada je Krle iz “Generacije 5” svirao gitare, ja pjevao bek vokale. Bilo je četiri pjesme, jedna balada, a čak je i jedna od pjesama “Hajde da se volimo”. Znam samo da smo uzeli nevjerovatnu lovu. Muzičari koji su svirali na tim numerama, oni su u džakovima nosili pare napolje. To je ozbiljna mašinerija – rekao je David za Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije