Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U MOSTARU IH ZAUSTAVIO KVAR Vozeći “starudije” Balkanom sakupljaju novac za djecu (FOTO)

Društvo
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Sve na jednu stranu, putovanja i druženje na drugu. Ovo je moto učesnika ovogodišnjeg Pothole Rodeo relija, koji u starijim i manje vrijednim automobilima obilaze Balkan, sakupljaju novac za djecu i uživaju u druženju i onom što avantura sama po sebi donese.

Ekipa portala Klix slučajno je srela u Mostaru, nedaleko od Španskog trga, dok su pravili društvo Tobijasu koji je probao otkloniti kvar na svom automobilu i nastaviti put prema Zadru kao konačnom odredištu.

– Mostar je važna tačka na našem putu, ali mi smo ostali prinudno malo duže i ne znamo koliko ćemo još trebati da otklonim kvar – rekao je dok ga je ostatak ekipe nagovarao da u gradu potraži profesionalnog mehaničara.

Pothole Rodeo startao je u Gracu, a u desetak dana 250 ekipa obišlo je 11 zemalja, na četiri točka nanizalo skoro pet hiljada kilometara. Specifikum je da su ovo automobili stariji od 20 godina i manje vrijedni od 500 evra.

Foto: Klix/RAS Srbija

– Iz Graca smo išli prema mađarskom Egeru, pa onda preko rumunskog Targo Muresa do bugarskih obala Crnog mora. Sljedeća važna tačka bilo je planinsko mjesto Pamporovo, pa albanski Dermi i potom Prizren. Iz Mostara idemo za Zadar gdje reli završava – ispričao je Tobijas uvlačeći se ispod svog automobila.

Trasa je odabrana tako da obiluje zahtjevnim planinskim putevima, predivnim krajolicima, napuštenim spomenicima i pravim zahtjevima kako za ljude, tako i za automobile u godinama.

– Svaki dan imamo izazove koji se boduju, ali u našem reliju svi su pobjednici. Vozeći se sakupljamo novac za djecu kojoj je pomoć potrebna, zabavljamo se, uživamo i gradimo odnose s dobrim ljudima koje na putovanju upoznamo – ispričao je.

Nema kvara kojeg dobri ljudi ne mogu popraviti, bitno je samo biti pozitivan i vjerovati u dane koji dolaze.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO