Hronika

U NJEMAČKOJ UHAPŠENO 6 SRBA Uhvaćeni tokom krađe, jedan od njih se smijao policiji prilikom hapšenja

Policija je u Njemačkoj, u Tegelu i Kepeniku, uhapsila šest provalnika automobila iz Srbije. Jedan od uhapšenih je bio toliko prijateljski raspoložen da se smijao kada su mu policajci stavili lisice na ruke.

U NJEMAČKOJ UHAPŠENO 6 SRBA Uhvaćeni tokom krađe, jedan od njih se smijao policiji prilikom hapšenja
FOTO: FACEBOOK NDR NIEDERSACHSEN/SCREENSHOT

Istražitelji su uhvatili nasmijanog lopova (27) i njegovog sunarodnika (32) u srijedu uveče, kada je jedan vozač alarmirao policiju, pišu tamošnji mediji.

On je oko 20 časova vidio dvojicu Srbina kako bježe iz automobila sa aktiviranim alarmnim sistemom i krenuo je za njihovim automobilom “opel astrom”, koji su koristili za bjekstvo.

Policija je ubrzo zaustavila automobil.

Pronađen je alat od tri provale automobila u neposrednoj blizini: rotacioni čekići, akumulatorski šrafcigeri, ubodna testera, mokri suvi usisivač, pumpa za vodu i drugi električni alati.

Pročitajte još

Smijao se prilikom hapšenja

Obojica su uhapšeni. Jedan od njih je, što je zabilježeno i fotografijom, bio veoma raspoložen. On se smijao, a na fotografiji koju su objavili njemački mediji, izgleda kao i da je pozirao sa lisicama na rukama.

Kradljivci automobila morali su da daju svoj DNK, kako bi se mogli uporediti sa tragovima drugih provala.

Isto važi i za muškarce koje su istražitelji uhvatili skoro dva sata kasnije kako provaljuju u kamion u sporednoj ulici u Kopeniku.

U pitanju su takođe Srbi između 40 i 46 godina, koji su pokušali da pobjegnu automobilom sa svojim plijenom.

I u ovom slučaju su ukradena roba i automobil oduzeti i naručeni su DNK brisevi. Prema navodima policije, svi uhapšeni bi trebalo da budu privedeni sudiji za prekršaje.

Još uvijek nije poznato da li su svi uhapšeni muškarci organizovani serijski razbojnici, to jest da li su međusobno sarađivali, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije