Politika

"U pitanju je klasična farsa" Govedarica tvrdi da je "Šume Srpske" razorila politika jedne partije

Tvrdnja vlasti da će od sada u "Šume Republike Srpske“, koje je razorila politika jedne partije, umjesto stranačkih kadrova biti imenovani stručni ljudi, predstavlja još jednu farsu. Izjavio je ovo član Predsjedništva SDS, Vukota Govedarica.

"U pitanju je klasična farsa" Govedarica tvrdi da je "Šume Srpske" razorila politika jedne partije
FOTO: FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Govedarica kaže da do smjene direktora organizacionih jedinica u ovom preduzeću nikada ne bi došlo da se nije digla prašina oko smjene direktorice šumskog gazdinstva u Vlasenici Tanje Nikolić, koja je u svom kratkom direktorskom mandatu uspjela da napravi jedno od najboljih preduzeća u “Šumama Srpske”.

On je podsjetio da je Nikolićeva za nagradu za dobre rezultate bila smijenjena što je jasan pokazatelj, navodi Govedarica, da kao takva nije bila po volji onih koji na resurse Republike Srpske gledaju kao na vlastiti plijen i plijen partije.

Pročitajte još

– Da bi zataškali smjenu Nikolićeve, Višković i družina su smijenili deset neuspješnih direktora. Dakle, deset za jednog. Da li to znači da će Vlada Republike Srpske sada fenjerom da traži još jednog uspješnog direktora koji predstavlja smetnju određenim moćnicima, kako bi ga smijenili i stvorili osnovu za smjenu novih deset neuspješnih direktora – upitao je Govedarica.

On kaže da je u pitanju klasična farsa ističući da je teorija Borisa Pašalića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kako će sada umjesto partijskih kadrova biti imenovani stručni ljudi, veoma ironična.

– Imali su stručnu ženu u Vlasenici pa se lokalni moćnik koji se svojevremeno nagodio sa Tužilaštvom i prihvatio presudu za otmicu, nije mogao smiriti dok gospođa Nikolić nije smijenjena. Naravno, za tako nešto je dobio podršku i Pašalića i Viškovića. I to svi manje ili više znamo – podsjetio je Govedarica.

Ali eto, sada će naši vlastodršci, dodaje Govedarica, moći da se pohvale predsjedniku Srbije kako smjenjuju neodgovorne direktore koji rade protiv naroda i da će dovesti stručne kadrove na takve funkcije, koji će raditi u interesu Republike Srpske.

– Naravno, neće mu reći da je “Šume Srpske” razorila politika jedne partije u kojoj misli i odluke donosi jedan čovjek dok ostali aplaudiraju – zaključio je Govedarica.