Kultura

U SUSRET PUBLICI Filmovi Sarajevo Film Festivala dolaze i u Mostar

Idući u susret svojoj publici, filmovi Sarajevo Film Festivala dolaze i u Mostar.

U SUSRET PUBLICI Filmovi Sarajevo Film Festivala dolaze i u Mostar
FOTO: FEHIM DEMIR / EPA

Dio programa Sarajevo Film Festivala, koji će obuhvatiti izbor filmova iz ovogodišnjeg “Open Air” programa, prikazivat će se u Mostaru od 14. do 19. augusta.

Projekcije u Mostaru odvijat će se na potpuno novoj lokaciji, na otvorenom na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišću polju. Sve projekcije “Open Air” programa počinju u 21 sat, uz dolazak pojedinih filmskih ekipa.

Film čijom svjetskom premijerom će biti otvoren ovogodišnji, 26. Sarajevo Film Festival – “Koncentriši se, baba”, novi film Pjera Žalice, bit će prikazan i u Mostaru. Nakon filmova “Gori vatra” (2003) i “Kod amidže Idriza” (2004), “Koncentriši se, baba” je njegov treći igrani film. Uloge u filmu ostvarili su glumci iz regije Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane  Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac. Dio ekipe filma dolazi i na projekciju u Mostar.

Kao i Sarajevo Film Festival, projekcije u Mostaru održavaće se uz pridržavanje svih epidemioloških naredbi i preporuka u skladu sa aktualnom zdravstvenom situacijom u cilju prevencije COVID-19.

-Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definiranih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu – kažu organizatori.

Filmske projekcije na otvorenom, u ležaljkama i dio “Open Air” programa, donijeće dio atmosfere Sarajevo Film Festivala u Mostar, piše Muzička zona.

Prihvati notifikacije